Vučić: Dobra prodaja srpskih firmi na Sajmu naoružanja u Abu Dabiju

od strane | 22/02/2023 | Politika, Srbija

(Foto: Twitter)

  Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su domaća preduzeća odbrambene industrije na Sajmu naoružanja u Abu Dabiju ostvarila dobru prodaju i da je, na primer, Krušik prodao proizvodnju do polovine sledeće godine.

Vučić je za TV Pink rekao da će u svim preduzećima namenske industrije biti uvedeno pravo korporativno upravljanje i da više neće moći da prodaju svoje proizvode po planskim cenama, već isključivo tržnišnim.

– Prodali smo sve na sajmu, svi hoće da kupe sve, samo je pitanje koju cenu ćete da dobijete. Krušik je prodao pola sledeće godine, a pre dve, tri godine su uništavali to preduzeće u domaćoj javnosti samo da bi bugarske kompanije dobile prednost u odnosu na Krušik, a imaju isti asortiman kao Krušik. Sada je potrebno toliko toga, na primer, bugarske kompanije traže raketno punjenje odnosno gorivo. Nama fabrika u Lučanima daju gorivo i Edepro – kazao je Vučić, komentarišući uspeh naših kompanija na svetskom Sajmu naoružanja u Emiratima.

Kazao je da će Petoletka praviti više „Malih Miloša“, jer su UAE posebno zanteresovani za to naše oružje.

– Takva je pomama u svetu za oružjem i municijom da možemo sve da prodamo što napravimo, samo da napravimo dobar sistem, da uložimo dodatno, inoviramo naše mašine da ne živimo u sedamdesetim i osamdesetim godinama i onda ćemo biti na dobrom putu – poručio je Vučić iz Abu Dabija.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: