Vučić: Dobra prodaja srpskih firmi na Sajmu naoružanja u Abu Dabiju

od strane | 22/02/2023 | Politika, Srbija

(Foto: Twitter)

  Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su domaća preduzeća odbrambene industrije na Sajmu naoružanja u Abu Dabiju ostvarila dobru prodaju i da je, na primer, Krušik prodao proizvodnju do polovine sledeće godine.

Vučić je za TV Pink rekao da će u svim preduzećima namenske industrije biti uvedeno pravo korporativno upravljanje i da više neće moći da prodaju svoje proizvode po planskim cenama, već isključivo tržnišnim.

– Prodali smo sve na sajmu, svi hoće da kupe sve, samo je pitanje koju cenu ćete da dobijete. Krušik je prodao pola sledeće godine, a pre dve, tri godine su uništavali to preduzeće u domaćoj javnosti samo da bi bugarske kompanije dobile prednost u odnosu na Krušik, a imaju isti asortiman kao Krušik. Sada je potrebno toliko toga, na primer, bugarske kompanije traže raketno punjenje odnosno gorivo. Nama fabrika u Lučanima daju gorivo i Edepro – kazao je Vučić, komentarišući uspeh naših kompanija na svetskom Sajmu naoružanja u Emiratima.

Kazao je da će Petoletka praviti više „Malih Miloša“, jer su UAE posebno zanteresovani za to naše oružje.

– Takva je pomama u svetu za oružjem i municijom da možemo sve da prodamo što napravimo, samo da napravimo dobar sistem, da uložimo dodatno, inoviramo naše mašine da ne živimo u sedamdesetim i osamdesetim godinama i onda ćemo biti na dobrom putu – poručio je Vučić iz Abu Dabija.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...