Vučić: Dobar, iskren i prijateljski razgovor s Micotakisom

od strane | 17/02/2023 | Politika, Srbija

(Foto: Instagram buducnostsrbijeav)

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Grčke, Kirjakosom Micotakisom na marginama 59. Minhenske bezbednosne konferencije.

– Veoma dobar, iskren i prijateljski razgovor – objavljeno na Instagram profilu „budućnostsrbijeav“.

Kako je ranije najavljeno, predsednik Srbije trebalo bi u Minhenu da se sretne i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Predviđeni su Vučićevi susreti i sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom, kao i ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Džejmsom Kleverlijem.

Predsednik Vučić je po dolasku u Minhen, poručio je da veruje da će se uspešno izboriti za interese Srbije i da će građanima moći da saopšti dobre vesti.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...