Vučić: Dao sam sve od sebe da čuvam i štitim Srbiju

od strane | 21/01/2023 | Politika, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Presednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da pred Srbijom nisu laki dani, da nema ni lepih ni slatkih razgovora, i dodao da nakon razgovora sa „velikom petorkom“ može da kaže da je dao sve od sebe da čuva i štiti Srbiju.

Predsednik je naglasio da će nastaviti da čuva i štiti Srbiju još neko vreme. Vučić je rekao i da očekuje da će Srbija imati dalju podršku na evropskom putu Srbije.

Predsednik Srbije u petak se u Vili mir sastao sa specijanim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, kao i specijanim savetnicima SAD, Francuske, Nemačke i Italije.

Sastanku sa predsednikom Srbije pored Lajčaka, prisustvovao je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, savetnik za spoljnu politiku i bezbednost nemačkog kancelara Jens Pletner, savetnik za spoljnu politiku predsednika Francuske Emanuel Bon i savetnik za spoljnu politiku i bezbednost premijerke Italije Frančesko Talo.

Takođe, sastanku je prisustvovao i ambasador SAD Kristofer Hil.

Prethodno, oni su u Prištini razgovarali sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, nakon čega je Lajčak izjavio da su očekivali više razumevanja za predlog za normalizaciju odnosa sa Beogradom.

Vučić je posle razgovora najavio da će u narednom periodu obaviti razgovore i konsultacije sa članovima vlade, parlamenta i sa svim značajnim društvenim grupama o predloženom sporazumu za KiM.

– Da smo spremni da prihvatimo koncept i da radimo na implementaciji predloženog sporazuma s tim što sam napravio vrlo jasnim jednu stvar i pokazao svu brigu i rezervisanost po jednom važnom pitanju, ali ne mogu da govim o tome, jer predlog nije javan – istakao je Vučić u izjavi posle sastanka sa međunarodnim posrednicima.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...