Vučić danas u Dubaiju na Samitu o klimatskim promenama, susret sa evropskim zvaničnikom

od strane | 01/12/2023 | Politika, Srbija

(Foto: AP Photo/Peter Dejong)

   Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde će u Dubaiju učestvovati na Samitu o klimatskim promenama – COP28 u organizaciji Ujedinjenih nacija.

Vučić će se, posle ceremonije otvaranja, obratiti učesnicima Samita, a planiran je i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima nekoliko zemalja na marginama ovog skupa, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Na otvaranju samita Vučić se sastao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

„Izuzetno važan i dobar razgovor sa Šarlom Mišelom. Razgovarali smo o svim strateškim pitanjima od značaja za Srbiju i Evropu“, naveo je Vučić na svom Instagram nalogu.

Vučić je istakao da je uveren da će Srbija u godinama koje su pred nama otvoriti vrata punopravnog članstva u Evropskoj uniji.

Izvor: Danas.rs

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...