Vojska Srbije prima do 5.000 mladih u specijalne jedinice

od strane | 17/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na Dan državnosti 15. februara izdati naredbu, a načelnik Generalštaba će raspisati konkurs za prijem do 5.000 mladih u specijalne jedinice Vojske Srbije.

Predsednik je precizirao da se prijem mladih odnosi na specijalne jedinice kao što su 72. specijalna brigada, 63. padobranska i Kobre, sa ciljem da se one dodatno ojačaju, navedeno je na sajtu Vlade.

On je poručio da će se naša vojska u narednom periodu usredsrediti više na bespilotne letelice i dronove domaće proizvodnje, a mnogo toga će biti uloženo i u dalji rast životnog standarda pripadnika Vojske Srbije.

Vučić je napomenuo da smo prvi put posle mnogo decenija imali veći broj primljenih nego onih koji su napustili vojsku u poslednje dve godine, kao i da ove godine povećanje plata za vojsku iznosi 25 odsto.

Prema njegovim rečima, na Srbiju veoma negativno utiče rat u Ukrajini, budući da ne možemo da uvozimo naoružanje i vojnu opremu, kao ni rezervne delove.

Izvor: Vlada Srbije

tagovi: mladi | posao | vojska

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...