Vlahović: Kopaonik biznis forum počinje u subotu, očekujemo 200 govornika

od strane | 01/03/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Jubilarni 30. Kopaonik biznis forum (KBF) biće održan od 5. do 8. marta u organizaciji Saveza ekonomista Srbije, a za skup u hotelu „Grand“ na Kopaoniku prijavljeno je oko 200 govornika, koji će učestvovati na 34 panela, tri plenarne sesije i četiri specijalna događaja.

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović je na konferenciji za novinare izjavio da će centralna tema KBF biti „Otpornost ekonomije u neizvesnim vremenima – Ključni izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan“.

– U radu Foruma učestvovaće guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja će imati uvodno izlaganje, zatim većina ministara u Vladi Srbije iz ekonomskog dela, a na kraju će, kao i obično, govoriti premijerka Ana Brnabić – istakao je Vlahović.

Naveo je da će na Forumu učestvovati više ambasadora zemalja članica Evropske unije (EU), ambasador SAD, predstavnici akademske zajednice, međunarodne finansijske institucije, privrednici, kao i predstavnici privrednih komora regiona.

Takozvani “srpski Davos” ove godine obeležava značajan jubilej, a za proteklih 30 godina kroz Forum je prošlo više od 15.000 učesnika. Takođe, održano je više od 400 panela sa oko 4.000 govornika.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: