Više od 1.000 mladih na KiM zaposleno u programu „Moja prva plata“

od strane | 15/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Ministarstvo omladine i sporta)

  Na Kosovu i Metohiji je od 1. januara ove godine u okviru programa „Moja prva plata“ zaposleno više od 1.000 mladih iz srpskih sredina, uzrasta od 18 do 30 godina, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje sprovodi ovaj program na KiM.

Mladi su angažovanjem u ovom programu, koje traje devet meseci, stekli važnu priliku za sticanje praktičnih znanja i radnog iskustva u privatnom i javnom sektoru, od škola, zdravstvenih ustanova, lokalnih samouprava, javnih preduzeća i privatnih firmi.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov kaže da je, zahvaljujući podršci države Srbije, više od 1.000 mladih dobilo zaposlenje kroz ovaj projekat.

– Krajem prošle godine, naši mladi potpisali su ugovore sa svojim poslodavcima u okviru projekta „Moja prva plata“ i nakon 1. januara i novogodišnjih praznika, počinje realizacija programa – istakla je ona, dodavši da je veoma važno da i mladi na KiM imaju iste mogućnosti i prilike kao i njihovi vršnjaci iz centralne Srbije.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...