Više od 1.000 mladih na KiM zaposleno u programu „Moja prva plata“

od strane | 15/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Ministarstvo omladine i sporta)

  Na Kosovu i Metohiji je od 1. januara ove godine u okviru programa „Moja prva plata“ zaposleno više od 1.000 mladih iz srpskih sredina, uzrasta od 18 do 30 godina, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje sprovodi ovaj program na KiM.

Mladi su angažovanjem u ovom programu, koje traje devet meseci, stekli važnu priliku za sticanje praktičnih znanja i radnog iskustva u privatnom i javnom sektoru, od škola, zdravstvenih ustanova, lokalnih samouprava, javnih preduzeća i privatnih firmi.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov kaže da je, zahvaljujući podršci države Srbije, više od 1.000 mladih dobilo zaposlenje kroz ovaj projekat.

– Krajem prošle godine, naši mladi potpisali su ugovore sa svojim poslodavcima u okviru projekta „Moja prva plata“ i nakon 1. januara i novogodišnjih praznika, počinje realizacija programa – istakla je ona, dodavši da je veoma važno da i mladi na KiM imaju iste mogućnosti i prilike kao i njihovi vršnjaci iz centralne Srbije.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: