Vesić: Radimo projekte širom Srbije, važno da se zemlja ravnomerno razvija

od strane | 30/01/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Rok lokalnim samoupravama za prijavu na konkurs u okviru projekata integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i razvoja južne i zapadne Srbije ističe sutra, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pozvao je gradove i opštine da konkurišu sa predlozima, jer je važno da se svaki deo Srbije ravnomerno razvija.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture izdvojilo je 1,4 milijardu dinara za realizaciju ova dva projekta u devet lokalnih samouprava – Čačku, Kraljevu, Leskovcu, Prokuplju, Kuršumliji, Lebanu, Medveđi, Bojniku i Lučanima.

– To je jedan od najlepših projekata u ministarstvu na čijem sam čelu, koji je pokrenula premijerka, a pokazuje da možemo da radimo naizgled male stvari, koje ne zahtevaju velika ulaganja poput autoputa, ali koje menjaju život ljudi – rekao je Vesić.

Kako je je preneto u saopštenju resornog ministarstva, Vesić je napomenuo da će se u okviru projekta integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure graditi stakleni vidikovac na Kablaru, za koji je Gradu Čačku pre par dana izdata građevinska dozvola.

– Taj vidikovac će izgledati fantastično. Radimo i Rehabilitacioni centar u Ovčar banji, kao i uređenje centra banje – precizirao je ministar.

Najavio je da će se u Kraljevu graditi pasarela do Magliča, tvrđave na kojoj je rekonstrukcija u toku, dodajući da je u planu izgradnja kopije srpskog srednjovekovnog sela ispod Maglića, kako bi posetioci konačno mogli da vide jednu od naših najlepših srednjovekovnih tvrđava.

– Među projektima je i Caričin grad u Lebanu, kao i bio-postrojenje sa botaničkom baštom u tom gradu, zatim uređenje centra Bojnika i turističkog centra Dobra Voda, dok će se u opštini Medveđa raditi projekat Kulturnog centra u Sijarinskoj banji naveo je Vesić.

U planu je i izgradnja vizitorskog centra u Đavoljoj varoši, kao i saobraćajnice od Kuršumlijske banje do autoputa.

– To su projekti koji menjaju Srbiju. Ovo su istorijski dani za zemlju. Predsednik Aleksandar Vučić je pokrenuo točak ekonomskog razvoja Srbije, koja je ekonomski sve stabilnija i konačno se uspešno razvija. Rade se putevi, pruge, i to ne samo brze, već i regionalne, radiće se projekti u Ovčarsko-kablarskoj klisuri i u drugim mestima, jer Srbija to zaslužuje – poručio je ministar Vesić.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: