Užicu namenjeno 50 miliona dinara za ruralni razvoj i subvencije poljoprivrednicima

od strane | 31/01/2023 | Selo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Užički poljoprivredni proizvođači će i ove godine moći da računaju na podršku u razvoju i unapređenju proizvodnje, pa je za ruralni razvoj i direktne subvencije namenjeno 50 miliona dinara, a 3,6 miliona za novoosnovani Fond za razvoj poljoprivrede.

Član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu Slobodan Kuzmanović istakao je da se iz godine u godinu budžet za poljoprivredu uvećava i mere prilagođavaju potrebama poljoprivrednika.

Naveo je da je u proteklih devet godina 3.400 poljoprivrednih proizvođača iskoristilo subvencije grada Užica u ukupnom iznosu od 211,5 miliona dinara, a samo lane je oko 800 poljoprivrednika iskoristilo neku od subvencija, pri čemu je najveće interesovanje vladalo za nabavku nove mehanizacije.

Kuzmanović je podsetio da je prošle godine osnovan i Fond za razvoj poljoprivrede koji pruža podršku pre svega mladim poljoprivrednim proizvođačima i ženama nosiocima poljoprivrednog gazdinstva.

Oni kod Fonda mogu konkurisati za nabavku opreme za preradu voća i povrća, investicije u seoska turistička gazdinstva, za kopanje bunara za navodnjavanje i sistema za navodnjavanje, plastenika i sertifikovanog sadnog materijala.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...