Užicu namenjeno 50 miliona dinara za ruralni razvoj i subvencije poljoprivrednicima

od strane | 31/01/2023 | Selo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Užički poljoprivredni proizvođači će i ove godine moći da računaju na podršku u razvoju i unapređenju proizvodnje, pa je za ruralni razvoj i direktne subvencije namenjeno 50 miliona dinara, a 3,6 miliona za novoosnovani Fond za razvoj poljoprivrede.

Član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu Slobodan Kuzmanović istakao je da se iz godine u godinu budžet za poljoprivredu uvećava i mere prilagođavaju potrebama poljoprivrednika.

Naveo je da je u proteklih devet godina 3.400 poljoprivrednih proizvođača iskoristilo subvencije grada Užica u ukupnom iznosu od 211,5 miliona dinara, a samo lane je oko 800 poljoprivrednika iskoristilo neku od subvencija, pri čemu je najveće interesovanje vladalo za nabavku nove mehanizacije.

Kuzmanović je podsetio da je prošle godine osnovan i Fond za razvoj poljoprivrede koji pruža podršku pre svega mladim poljoprivrednim proizvođačima i ženama nosiocima poljoprivrednog gazdinstva.

Oni kod Fonda mogu konkurisati za nabavku opreme za preradu voća i povrća, investicije u seoska turistička gazdinstva, za kopanje bunara za navodnjavanje i sistema za navodnjavanje, plastenika i sertifikovanog sadnog materijala.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...