Uručena nagrada 1.500.000-om putniku voza Soko

od strane | 18/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  U beogradskoj železničkoj stanici Prokop uručena je nagrada Veljku Đokiću, milion i petsto hiljaditom putniku brzog voza „Soko“, koji saobraća na realaciji Beograd-Novi Sad.

Đokić je student druge godine Fakulteta organizacionih nauka, kaže da često putuje i da mu je voz „Soko“ olakšao put od fakulteta do kuće.

Uručenju nagrade jubilarnom putniku prisustvovali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar graveđinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i generalni direktor Srbijavoza Ivan Bulajić.

Milioniti putnik voza Soko prigodnu nagradu je dobio početkom septembra 2022. godine.

Prvi brzi voz Soko rekonstruisanom prugom između Beograda i Novog Sada počeo je da saobraćaj marta prošle godine i prema podacima Srbijavoza, do sada je tom prugom od rekonstrukcije prevezeno oko 2,5 miliona putnika.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...