Udruženi poljoprivrednici otvorili zajednički market u Čačku

od strane | 11/01/2023 | Selo, Srbija

(Foto: Gradske pijace)

  Poljoprivrednici iz Moravičkog okruga su u saradnji sa čačanskim udruženjem privrednika i Evropskom unijom (EU) otvorili zajednički market u Čačku. Tamo mogu da se kupe proizvodi koji su nastali u njihovim seoskim domaćinstivima na teritoriji Čačka, Lučana i Gornjeg Milanovca.

U taj projekat, u koji je EU uložila 50.000 američkih dolara, uključeno je više od 20 proizvođača iz sela Moravičkog okruga, a očekuje se da ih bude još više.

Član poslovnog udruženja poslodavaca „Unija Čačak 2000“ Ivan Čvrkić rekao je da je cilj otvaranja ovog marketa prodaja namirnica poljoprivrednh proizvođača.

Kako je naveo, ideja je i da se pruži podrška kompletnom malom biznisu, lokalnim proizvođačima hrane i registrovanim seoskim domaćinstvima.

– Verujemo da smo uz otvaranje distributivnog centra i web-šopa za prodaju lokalnih proizvoda zaštitili domaće proizvođače u odnosu na strane korporacije. Sve što se ovde može kupiti je domaće – rekao je Čvrkić.

U pomenutom distributivnom centru moguće je kupiti više od 200 artikala, a od marta će svoje proizvode ponuditi i proizvođači domaćih alkoholnih pića sa teritorije Moravičkog okruga.

Izvor: Beta

Preporučene vesti: