Učitelji srpskog jezika iz Hrvatske u poseti Upravi za saradnju s dijasporom

od strane | 01/02/2023 | Kultura, Srbija

(Foto: MSP)

  Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je ugostio učitelje iz Hrvatske koji borave na stručnom seminaru u Srbiji.

Gujon se informisao o radu i programu kao i o postojećim problemima sa kojima se susreću.

Sagovornici su razmenili mišljenja o modelima učenja srpskog jezika i ćiriličkog pisma u školama u Hrvatskoj, govoreći i o kvalitetu udžbenika i obimu gradiva.

Direktor je istakao spremnost Uprave za podsticaj dece u učenju srpskog jezika i negovanju kulture kroz organizovanje letnjih kampova na teritoriji Srbije.

U svom obraćanju prisutnima, direktor Uprave je istakao čuvenu Tolstojevu rečenicu koja glasi: „Ako učitelj voli samo posao, on je dobar učitelj. Ali kad učitelj sjedini ljubav prema poslu, prema učenicima i svom narodu – on je savršen učitelj“.

Takođe, on je izrazio svoje oduševljenje entuzijazmom i ljubavlju koju nastavnici iz Hrvatske ulažu u ovaj plemeniti poziv od kojeg umnogome zavisi budućnost srpskog naroda u Hrvatskoj.

Izvor: MSP

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...