Učitelji srpskog jezika iz Hrvatske u poseti Upravi za saradnju s dijasporom

od strane | 01/02/2023 | Kultura, Srbija

(Foto: MSP)

  Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je ugostio učitelje iz Hrvatske koji borave na stručnom seminaru u Srbiji.

Gujon se informisao o radu i programu kao i o postojećim problemima sa kojima se susreću.

Sagovornici su razmenili mišljenja o modelima učenja srpskog jezika i ćiriličkog pisma u školama u Hrvatskoj, govoreći i o kvalitetu udžbenika i obimu gradiva.

Direktor je istakao spremnost Uprave za podsticaj dece u učenju srpskog jezika i negovanju kulture kroz organizovanje letnjih kampova na teritoriji Srbije.

U svom obraćanju prisutnima, direktor Uprave je istakao čuvenu Tolstojevu rečenicu koja glasi: „Ako učitelj voli samo posao, on je dobar učitelj. Ali kad učitelj sjedini ljubav prema poslu, prema učenicima i svom narodu – on je savršen učitelj“.

Takođe, on je izrazio svoje oduševljenje entuzijazmom i ljubavlju koju nastavnici iz Hrvatske ulažu u ovaj plemeniti poziv od kojeg umnogome zavisi budućnost srpskog naroda u Hrvatskoj.

Izvor: MSP

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...