U Svilajncu osnovan fond za podršku mladim poljoprivrednicima

od strane | 27/02/2023 | Selo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Fondacija Ana i Vlade Divac potpisala je Ugovor o saradnji sa opštinom Svilajnac o osnivanju zajedničkog fonda koji će služiti za davanje donacija mladim poljoprivrednicima i učenicima završnih razreda srednje poljoprivredne škole u toj opštini.

Osnivanje Fonda za osnaživanje mladih poljoprivrednika podržao je projekat „Velika mala privreda“, koji finansira Agencija SAD za međunarodni razvoj (USAID).

Cilj je pružiti podršku učenicima završnih razreda, koji žele da se bave poljoprivredom i unapređuju svoje porodično gazdinstvo.

Zamenica predsednika opštine Svilajnac Dragana Radević podsetila je da Poljoprivredna škola sa domom učenika obrazuje mlade ljude koji dolaze iz Svilajnca i iz okolnih opština.

– Ovaj projekat, svakako predstavlja veliku podršku mladima koji žele da nastave da se bave poljoprivredom i da unapređuju svoja porodična gazdinstva razmišljajući o preduzetništvu i razvijajući biznis planove u oblasti poljoprivrede – kazala je ona.

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Košel naglasila je da je još od većeg značaja da se mladi edukuju kako da dobiju podsticajna sredstva za razvoj porodičnog gazdinstva, dodavši da ova fondacija sa partnerima godinama realizuje projekte namenjene podršci poljoprivrednicima.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: