U pripremi “Generacija Tesla“, prva srpska serija o superherojima

od strane | 24/02/2023 | Kultura, Srbija

(Foto: Youtube printskrin)

  Produkcijska kuća Firefly najavila je novu seriju „Generacija Tesla“, koja će biti prva srpska serija o superheroijma.

Radnja serije „Generacija Tesla“ biće o poznatom pronalazaču Nikoli Tesli, koji pravi novu električnu frekvenciju koja će otvoriti portal ka novoj dimenziji, gde je sakriveno mnoštvo njegovih nezavršenih projekata i ideja.

Tesla mora da se bori protiv najvećeg neprijatelja čovečanstva, koji želi da ukrade tajnu ove frekvencije da bi zavladao svetom, a kako bi se borio protiv njega, on će da formira tim superheroja sa kojima će da komunicira preko tinejdžera koji igra video igrice.

Serija je zasnovana na kultnom stripu Milana Konjevića i Milana Todorovića iz 90-ih, koji će režirati ovu seriju, a početak snimanja zakazan je za 2024. godinu.

Ovaj dvojac je prethodno već režirao par epizoda naučno -fantastične serije „The Ark“, koja se ove nedelje prikazuje na Berlinale Series Market TV, a radili su i na fantastičnoj seriji „The Outpost“.

Firefly produkcija ove nedelje na Berlinale Series Market TV predstavlja i seriju „Pad“, po knjigama glumca Žarka Lauševića, koji je bio optužen za dvostruko ubistvo i odslužio zatvorsku kaznu.

Ovo je druga serija iste produkcijske kuće koja se predstavlja na prestižnom Berlinale Series Market TV, posle prošlogodišnje serije sa fantastičnim motivima „Crna svadba“.

Obe serije su napravljene u saradnji sa Telekomom Srbija i emitiju se na kanalu Superstar.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...