U Kragujevcu obučavaju šalterske službenike da budu ljubazni

od strane | 13/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Zaposleni u Gradskoj upravi grada Kragujevca, koji imaju direktan kontakt sa građanima, u narednih sedam dana prolaziće kroz obuku pod nazivom „Ljubazna i nasmejana opština“.

Ovo je, reklo bi se, posve neobično, posebno za Srbiju, gde važi nepisano pravilo da su šalterski službenici obično neljubazni, pa je upravo cilj ovog programa poboljšanje usluga koje pružaju.

– Reč je o aktivnostima u okviru projekta „Obuka za državnu službu za 21. vek u Republici Srbiji“, koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu (NAJU) – izjavila je Sanja Tucaković, član Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Kako navode, jedan od prioriteta desetogodišnjeg razvoja grada Kragujevca jeste javna uprava po meri građana, a jedna od mera koja će doprineti ostvarenju tog cilja je edukacija zaposlenih.

– Danas započinjemo obuku „Ljubazna i nasmejana opština“ za službenike koji imaju direktan kontakt sa građanima. Cilj je da zaposleni koji rade sa građanima poboljšaju kvalitet usluge koju pružamo građanima kako bi bili zadovoljni ne samo službenici već i građani Kragujevca – istakla je Tucaković.

Edukacija „Ljubazna i nasmejana opština” sprovodi se onlajn, preko platforme NAJU, a gradskim činovnicima instrukcije će davati sertifikovani treneri ove ustanove, saopštili su u kragujevačkoj Gradskoj upravi.

Izvor: BIZLife

tagovi: kragujevac | obuka | sluzba

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...