U Kragujevcu obučavaju šalterske službenike da budu ljubazni

od strane | 13/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Zaposleni u Gradskoj upravi grada Kragujevca, koji imaju direktan kontakt sa građanima, u narednih sedam dana prolaziće kroz obuku pod nazivom „Ljubazna i nasmejana opština“.

Ovo je, reklo bi se, posve neobično, posebno za Srbiju, gde važi nepisano pravilo da su šalterski službenici obično neljubazni, pa je upravo cilj ovog programa poboljšanje usluga koje pružaju.

– Reč je o aktivnostima u okviru projekta „Obuka za državnu službu za 21. vek u Republici Srbiji“, koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu (NAJU) – izjavila je Sanja Tucaković, član Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Kako navode, jedan od prioriteta desetogodišnjeg razvoja grada Kragujevca jeste javna uprava po meri građana, a jedna od mera koja će doprineti ostvarenju tog cilja je edukacija zaposlenih.

– Danas započinjemo obuku „Ljubazna i nasmejana opština“ za službenike koji imaju direktan kontakt sa građanima. Cilj je da zaposleni koji rade sa građanima poboljšaju kvalitet usluge koju pružamo građanima kako bi bili zadovoljni ne samo službenici već i građani Kragujevca – istakla je Tucaković.

Edukacija „Ljubazna i nasmejana opština” sprovodi se onlajn, preko platforme NAJU, a gradskim činovnicima instrukcije će davati sertifikovani treneri ove ustanove, saopštili su u kragujevačkoj Gradskoj upravi.

Izvor: BIZLife

tagovi: kragujevac | obuka | sluzba

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...