U Beogradu svečano otvoreno Svetsko amatersko prvenstvo u MMA

od strane | 12/02/2023 | Sport, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Svetsko amatersko prvenstvo u MMA, na kojem će se boriti 550 takmičara iz 62 države, svečano je otvoreno u beogradskoj Štark areni.

Predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić pozdravio je prisutne i rekao da su pre 10 godina postojala samo klupska takmičenja, ali da su sve vreme sanjali veliki snove koji su sada postali java.

– Ulazimo u istoriju kao prva država u Evropi u kojoj se održava Svetsko prvenstvo. Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci, kao i ministarstvu sporta Srbije. Takmičarima želim sreću, vrhunske borbe i da najbolji pobedi – izjavio je Nikolić.

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je i ministar sporta Zoran Gajić koji je svima poželeo dobrodošlicu sa jasnom porukom: „Neka bolji pobedi“, a obratio se i predsednik Svetske federacije „BRAVE“ Kerit Braun.

Srbiju će na turniru predstavljati 13 reprezentativaca. U juniorskoj konkurenciji Anastasija Rajković, Milica Glušica, Danilo Ristić, Miloš Ralević, Ognjen Mićović i Ivan Panić, a za seniorski tim nastupiće Martin Miletić, Voja Simičić, Milan Stojiljković, Veljko Aleksić, Dževad Baltić, Stefan Savić i Nikolija Milošević.

Prve borbe počinju danas od 11 časova i tokom sedam dana u Beogradu boriće se i žene i muškarci, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

U juniorskoj konkurenciji finala su zakazana za četvrtak 16. februar, dok će finala u seniorskoj biti održana 17. februara.

Borilački spektakli u Štark areni ne završavaju se zatvaranjem Svetskog prvenstva u MMA, pošto će se u subotu od 19 časova održati profesionalne borbe u okviru organizacije ”BRAVE FC” iz Bahreina.

”BRAVE FC” će ugostiti borce iz Srbije, Kirgistana, Rusije, Bahreina, Poljske, Hrvatske, Francuske, Azerbejdžana, Belgije, Egipta, Libana i Saudijske Arabije.

Izvor: Tanjug

tagovi: beograd | mma | prvenstvo

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...