U Beogradu svečano otvoreno Svetsko amatersko prvenstvo u MMA

od strane | 12/02/2023 | Sport, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Svetsko amatersko prvenstvo u MMA, na kojem će se boriti 550 takmičara iz 62 države, svečano je otvoreno u beogradskoj Štark areni.

Predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić pozdravio je prisutne i rekao da su pre 10 godina postojala samo klupska takmičenja, ali da su sve vreme sanjali veliki snove koji su sada postali java.

– Ulazimo u istoriju kao prva država u Evropi u kojoj se održava Svetsko prvenstvo. Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci, kao i ministarstvu sporta Srbije. Takmičarima želim sreću, vrhunske borbe i da najbolji pobedi – izjavio je Nikolić.

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je i ministar sporta Zoran Gajić koji je svima poželeo dobrodošlicu sa jasnom porukom: „Neka bolji pobedi“, a obratio se i predsednik Svetske federacije „BRAVE“ Kerit Braun.

Srbiju će na turniru predstavljati 13 reprezentativaca. U juniorskoj konkurenciji Anastasija Rajković, Milica Glušica, Danilo Ristić, Miloš Ralević, Ognjen Mićović i Ivan Panić, a za seniorski tim nastupiće Martin Miletić, Voja Simičić, Milan Stojiljković, Veljko Aleksić, Dževad Baltić, Stefan Savić i Nikolija Milošević.

Prve borbe počinju danas od 11 časova i tokom sedam dana u Beogradu boriće se i žene i muškarci, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

U juniorskoj konkurenciji finala su zakazana za četvrtak 16. februar, dok će finala u seniorskoj biti održana 17. februara.

Borilački spektakli u Štark areni ne završavaju se zatvaranjem Svetskog prvenstva u MMA, pošto će se u subotu od 19 časova održati profesionalne borbe u okviru organizacije ”BRAVE FC” iz Bahreina.

”BRAVE FC” će ugostiti borce iz Srbije, Kirgistana, Rusije, Bahreina, Poljske, Hrvatske, Francuske, Azerbejdžana, Belgije, Egipta, Libana i Saudijske Arabije.

Izvor: Tanjug

tagovi: beograd | mma | prvenstvo

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...