U Beogradu po tržišnim cenama: Konkurs za otkup stanova namenjenih izbeglicama

od strane | 01/03/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Komesarijat za izbeglice i migracije objavio je izmene konkursa za kupovinu stanova namanjenih zbrinjavanju izbeglica sa prostora SFRJ na teritoriji Beograda od fizičkih i pravnih lica, na osnovu kojih će otkup stambenih jedinica biti omogućen po tržišnim cenama.

Rukovodilac Grupe za imovinsko-pravne poslove u Komesarijatu za izbeglice i migracije Olivera Nikolić istakla je koliko je država izdvojila novca za stambene jedinice.

– Srbija je u okviru regionalnog stambenog projekta obezbedila dodatnih pet miliona evra bespovratnih donatorskih sredstava za ove namene, kako bi na tržištu kupila stambene jedinice po tržišnim cenama, s tim što je najviša cena koju može država da plati 1.800 evra bez PDV, po metru kvadratnom za stambenu jedinicu – navela je Nikolićeva.

Ona je dalje precizirala da na konkurs koji će trajati do 1. aprila, mogu da se jave i fizička i pravna lica, koja imaju u vlasništvu stambenu jedinicu na teritoriji grada Beograda.

– Na sajtu Komesarijata za izbeglice i migracije jedinice za upravljanje projektom Republičke direkcije za imovine kao i Povereništva grada Beograda može se naći javni poziv, gde potencijalni ponuđači mogu da vide detaljnije informacije o javnom pozivu – kazala je Nikolićeva.

Ističe da zainteresovani ponuđači sa sajta mogu da preuzmu obrazac i detaljno obaveštenje o uslovima konkursa, odnosno o karakteristikama stana i uslovima koje moraju da ispune.

Mogu se javiti i na brojeve telefona komisije koja sprovodi konkurs za kupovinu – 065 2009 056 i 065 2009 234.

– Konkursom će biti rešeni problemi najugroženijih izbeglica za koje je utvrđeno da ispunjavaju uslove za ovaj vid stambenog zbrinjavanja, ali nije bilo dovoljno stambenih rešenja – zaključila je ona.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...