U Beogradu po tržišnim cenama: Konkurs za otkup stanova namenjenih izbeglicama

od strane | 01/03/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Komesarijat za izbeglice i migracije objavio je izmene konkursa za kupovinu stanova namanjenih zbrinjavanju izbeglica sa prostora SFRJ na teritoriji Beograda od fizičkih i pravnih lica, na osnovu kojih će otkup stambenih jedinica biti omogućen po tržišnim cenama.

Rukovodilac Grupe za imovinsko-pravne poslove u Komesarijatu za izbeglice i migracije Olivera Nikolić istakla je koliko je država izdvojila novca za stambene jedinice.

– Srbija je u okviru regionalnog stambenog projekta obezbedila dodatnih pet miliona evra bespovratnih donatorskih sredstava za ove namene, kako bi na tržištu kupila stambene jedinice po tržišnim cenama, s tim što je najviša cena koju može država da plati 1.800 evra bez PDV, po metru kvadratnom za stambenu jedinicu – navela je Nikolićeva.

Ona je dalje precizirala da na konkurs koji će trajati do 1. aprila, mogu da se jave i fizička i pravna lica, koja imaju u vlasništvu stambenu jedinicu na teritoriji grada Beograda.

– Na sajtu Komesarijata za izbeglice i migracije jedinice za upravljanje projektom Republičke direkcije za imovine kao i Povereništva grada Beograda može se naći javni poziv, gde potencijalni ponuđači mogu da vide detaljnije informacije o javnom pozivu – kazala je Nikolićeva.

Ističe da zainteresovani ponuđači sa sajta mogu da preuzmu obrazac i detaljno obaveštenje o uslovima konkursa, odnosno o karakteristikama stana i uslovima koje moraju da ispune.

Mogu se javiti i na brojeve telefona komisije koja sprovodi konkurs za kupovinu – 065 2009 056 i 065 2009 234.

– Konkursom će biti rešeni problemi najugroženijih izbeglica za koje je utvrđeno da ispunjavaju uslove za ovaj vid stambenog zbrinjavanja, ali nije bilo dovoljno stambenih rešenja – zaključila je ona.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...