Tanasković: Veliko interesovanje za eAgrar, do sada se prijavilo 187.000 poljoprivrednika

od strane | 07/03/2023 | Selo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je na Kopaonik biznis forumu da se do danas 187.000 poljoprivrednika prijavilo i uzelo eID broj za novu platformu eAgrar.

Tanaskovićeva je na panelu „Poljoprivreda u deglobalizovanom svetu i izazovi s kojima će se Srbija suočiti“ istakla da je eAgrar izuzetno značajna stvar za naše poljoprivrednike.

– Do danas se 187.000 poljoprivrednika prijavilo i uzelo eID broj i jasno je koliko je velika zainteresovanost. Od 16. marta krećemo sa podizanjem registra i sa prijavom, gde će naši poljoprivrednici moći da kažu da li to što imamo u registru, to što oni imaju njihovo realno stanje, što i jeste ideja – rekla je ministarka.

Kako je navela, svi će registri biti u okviru ove platforme i država će moći da ukršta te podatke, kako bi se dobila dobra statistika.

– Moći ćemo da gledamo gde eventualno pada proizvodnja, da bi u narednoj godini pojačali subvenciju u tom delu koji pada. Njima će biti mnogo lakše. Ovaj prvi trenutak je težak, ali kada budu odradili preko eAgrara prvi krug subvencija, videće koliko im je život lakši sa eAgrarom – zaključila je Tanaskovićeva.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: