Švajcarci grade veliki akva-park na Zlatiboru

od strane | 01/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Iako joj možda mnogi osporavaju preveliku urbanizaciju i betonizaciju u samom centru, planina Zlatibor, bez obzira na sve kritike, sve je popularnija.

Brojni turističko-rekreativni sadržaji njen su adut za privlačenje turista, uz nestvarne prirodne lepote koje neosporno ima. Čelnici opštine Čajetina sada idu i korak dalje, pa je na Zlatiboru planirana i izgradnja akva-parka.

– Formirane su parcele za izgradnju akva-parka na Zlatiboru, za šta već imamo zainteresovane investitore iz Švajcarske prema čijim zahtevima smo i formirali veličine tih parcela. Očekujem da ćemo nakon raspisivanja ovog oglasa izvršiti prodaju tog zemljišta i da će naredne godine početi gradnja akva-parka Zlatibor – potvrdio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opština Čajetina.

Osim akva-parka, u narednoj godini planirana je i realizacija drugih velikih investicija, koje će takođe dodatno doprineti razvoju turizma na Zlatiboru.

Za deo u okolini Ribničkog jezera, koje je i međustanica Gold gondole, planirana je izgradnja i golf terena, najavio je ranije predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Izvor: Rina

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...