Stamatović: Gold gondola opravdala očekivanja

od strane | 14/01/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Goldgondola)

  Gold gondola ucrtala je Zlatibor na globalnu turističku mapu i opravdala očekivanja, rekao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović povodom dvogodišnjice rada zlatiborske panoromaske žičare.

Žičara duga devet kilometa spaja centar Zlatibora sa vrhom Tornik i to je najveća opštinska investicija u vrednosti 13,5 miliona evra.

– Posle dve godine rada se potvrdilo da je Gold gondola i više nego opravdala svoje postojanje, ne samo za nas kao lokalnu samoupravu i naša javna preduzeća, već i za stanovništvo opštine Čajetina, investitore i brojne turiste koji dolaze na Zlatibor. Trenutno radimo na uvođenju brojnih pratećih sadržaja kao što je završetak upravne i poslovne zgrade na početnoj stanici gondole, izgradnja garažnog prostora, kao i izgradnja golf terena i sadržaja na vodi kod međustanice pored Ribničkog jezera – rekao je Stamatović.

Investicija u zlatiborsku gondolu je, prema njegovim rečima, isplaćena već u prvoj godini njenog rada.

– Više nemamo kreditno zaduženje kod banaka, kao ni finansijske obaveze prema isporučiocu opreme, tako da nam je sadašnji prihod čista zarada koju ulažemo u dodatne sadržaje za korisnike gondole. Uskoro počinjemo sa radovima na drugom kraku gondole, od međustanice kod Ribničkog jezera do vrha Čigota – kazao je Stamatović.

Direktorka preduzeća „Gold gondola“ Bojana Božanić je najavila da se uskoro očekuje i 500 hiljaditi putnik.

– Nastavljamo sa aktiviranjem novih sadržaja, sve u skladu sa prirodom i održivim načinom korišćenja. Na međustanici planiramo izgradnju ekološkog parka koji će već na leto biti u funkciji, uz dodatne turističke sadržaje na samom jezeru. Osvetlićemo trasu gondole, izgraditi solarnu elektranu, a planiramo i dodatne sadržaje na samoj gondoli, od kojih smo već aktivirali mogućnost uživanja u tradicionalnim zlatiborskim proizvodima tokom vožnje do Tornika i nazad – rekla je Božanićeva.

Dodala je da je Gold gondola, kao svetska turistička atrakcija, pored otvaranja novih radnih mesta, doprinela razvoju lokalne samouprave i privlačenju investitora za ulaganja u nove sadržaje na prostoru duž trase gondole.

– Zaposleni Gold gondole se svakodnevno trude da gondola dobija dodatnu vrednost kroz društveno odgovorne aktivnosti, besplatne ili komercijalne sadržaje koji su obeležili proteklo leto na gondoli, poput paraglajdinga, streličarstva, kreativnih radionica, tjubinga ili vežbi sa Čigotom. U planu je da sa prvim snegom počnu zimske čarolije i različita takmičenja na snegu, sve u svrhu što većeg zadovoljstva svojih sadašnjih i budućih korisnika – istakla je Božanić.

Izvor: Beta

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...