Srbija u januaru na dva evropska sajma turizma

od strane | 17/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Turistička organizacija Srbije (TOS) nastupiće na dva važna međunarodna sajma turizma tokom ovog meseca, na kojima aktivno nastavlja da promoviše turističku ponudu Srbije, navedeno je u saopštenju.

TOS učestvuje na sajmu CMT u Štutgartu od 14. do 22. januara, kao i na sajmu FITUR koji se organizuje u periodu od 18. do 22. januara u Madridu.

Sajam CMT u Štutgartu je najposećenija smotra turizma koji okuplja više od 250.000 posetilaca, više od 2.000 izlagača iz 100 zemalja i preko 1.500 predstavnika medija.

Na štandu TOS biće predstavljena ukupna turistička ponuda Srbije, od kulturno-istorijskih spomenika, kratkih odmora u gradovima, brojnih manifestacija, bogate ponude Dunava uključujući i Dunavsku biciklističku rutu, preko aktivnog odmora u prirodi u kombinaciji sa seoskim turizmom do gastronomije.

To će ujedno biti i prilika da tokom trajanja sajma u okviru štanda TOS, svoju ponudu predstave i Dunavski centar za kompetenciju (DCC), kao i predstavnici lokalnih turističkih organizacija Zlatibora, Vojvodine, Novog Sada, Beograda, Čačka, Subotice i Inđije.

Da su nemački turisti prepoznali kvalitet Srbije kao turističke destinacije potvrđuju statistički podaci iz 2022. koji ukazuju da je broj noćenja nemačkih turista u Srbiji dostigao 229.036, što je već sada premašilo broj noćenja iz rekordne 2019. godine.

Takođe je i broj dolazaka turista iz ovog dela Evrope u porastu od 87 odsto (100.561), što nemačke turiste svrstava na treće mesto, posle BiH i Crne Gore.

Izvor: TOS

Preporučene vesti: