Srbija i Centralnoafrička Republika potpisale četiri sporazuma o saradnji u prisutvu Vučića i Tuadera

od strane | 01/03/2024 | Politika, Srbija

(Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović)

  Srbija i Centralnoafrička Republika potpisale su u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika CAR Fostena Arkanža Tuaderu četiri sporazuma o međusobnoj saradnji.

Okvirni sporazum o saradnji između Vlade republike Srbije i Vlade CAR u ime Srbije potpisao je prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sa koleginicom ministarkom spoljnih poslova, frankofonije i dijaspore CAR Silvi Baipo Temon.

Sporazum o osnivanju mešovite komisije između Srbije i CAR potpisao je takođe ministar Dačić sa koleginicom Temon.

Sporazum o saradnji između Vlade Srbije i Vlade CAR u oblasti odbrane potpisao je potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i ministar nacionalne odbrane i rekonstrukcije vojske CAR Klod Ramo Biro.

Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade CAR koji se odnosi na sprovođenje saradnje u oblastima geologije, rudarstva i naftnog sektroa potpisali su ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović i ministar rudarstva i geologije CAR Rufen Benam Beltungu.

 

Izvor: Telegraf.rs/Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...