Srbiji četiri medalje na MMA Svetskom prvenstvu u Beogradu

od strane | 19/02/2023 | Sport, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Srpski takmičari osvojili su četiri medalje na amaterskom MMA Svetskom prvenstvu, koje je po prvi put u istoriji održano u Beogradu.

Zlatnu medalju je osvojila Nikolija Milošević u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 61,2 kilograma. Bronzu su osvojili seniori Veljko Aleksić (do 77,1 kg), Dževad Baltić (do 93 kg) i juniorka Milica Glušica (do 65,8 kg).

Na SP u beogradskoj „Štark areni“ učestvovalo je 550 takmičara iz 62 zemlje. Beograd je bio prvi evropski domaćin u istoriji SP.

– Mnogo posla, mnogo rada i truda, mnogo znoja prolili smo moj tim i ja prvo da bismo dobili organizaciju SP, a onda još više da opravdamo ukazano poverenje. Hvala svim ljudima koji su pomogli da nam se ceo svet divi posle ovih prelepih sedam dana MMA spektakla u Beogradu. Svaka čast srpskim borcima koji su pokazali da će naša zemlja još dugo igrati bitnu ulogu na MMA mapi sveta – poručuje predsednik srpskog MMA saveza Luka Nikolić.

Na kraju je održan „Brave CF 69“ spektakl na kome su učestvovala i tri srpska borca.

Aleksandar Stojić je pobedio Marćina Narušča odlukom sudija, dok je Darko Stojić poražen tehničkim nokautom od Šamila Gazijeva, kao i Aleksandar Terzić od Patrika Čelića.

U glavnoj borbi večeri, za titulu „Brave CF“ šampiona lake kategorije, Abdisalam Ulu Kubaničbek je pobedio Kamila Magomedova.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: