„Solidarnost za Kosovo“ donirala vrednu opremu porodilištima u srpskim enklavama

od strane | 24/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Tri porodilišta na Kosovu i Metohiji – u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Pasjanu dobila su danas dragocenu medicinsku opremu vrednu 110.000 evra, a donacija koja se sastoji od medicinskog materijala i aparata poput grejača za bebe, video koloskopa, sterilizatora, instrumenata za analizu krvi i pumpi za infuziju uručila je francuska Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“.

Predsednik ove organizacije Arno Gujon kaže da oni svake godine pomažu u nabavci nove opreme i sredstava za ambulante i bolnice na KiM, saopštila je ta organizacija.

– Iako su životni uslovi na Kosmetu teški, ovde se rađa više dece u proseku nego u ostatku Srbije. Svaka novorođena beba u srpskoj enklavi znači pobedu. I zato je važno da pomognemo porodilišta i pokažemo solidarnost – izjavio je Gujon.

„Solidarnost za Kosovo“ koju podržava 12.000 francuskih donatora, prošle godine je kovid bolnicu u Lapljem selu opremila aparatima za analizu krvi u vrednosti od 54.000 evra.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...