„Solidarnost za Kosovo“ donirala vrednu opremu porodilištima u srpskim enklavama

od strane | 24/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Tri porodilišta na Kosovu i Metohiji – u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Pasjanu dobila su danas dragocenu medicinsku opremu vrednu 110.000 evra, a donacija koja se sastoji od medicinskog materijala i aparata poput grejača za bebe, video koloskopa, sterilizatora, instrumenata za analizu krvi i pumpi za infuziju uručila je francuska Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“.

Predsednik ove organizacije Arno Gujon kaže da oni svake godine pomažu u nabavci nove opreme i sredstava za ambulante i bolnice na KiM, saopštila je ta organizacija.

– Iako su životni uslovi na Kosmetu teški, ovde se rađa više dece u proseku nego u ostatku Srbije. Svaka novorođena beba u srpskoj enklavi znači pobedu. I zato je važno da pomognemo porodilišta i pokažemo solidarnost – izjavio je Gujon.

„Solidarnost za Kosovo“ koju podržava 12.000 francuskih donatora, prošle godine je kovid bolnicu u Lapljem selu opremila aparatima za analizu krvi u vrednosti od 54.000 evra.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...