Sokobanja proglašena turističkim mestom prve kategorije

od strane | 07/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Sokobanja)

  Komisija za kategorizaciju turističkog mesta Ministarstva turizma i omladine donela je rešenje kojim je Sokobanja proglašena turističkim mestom prve kategorije.

Neprekidan rast turističkog prometa, sadržaji i turistička infrastruktura i suprastruktura doprineli su da Sokobanja ispunjava uslove za turističko mesto prve kategorije.

– U godini kada Srbija obeležava 186 godina organizovanog turizma koji je započet u Sokobanji, država je prepoznala napredak u razvoju i vrednosti Zelenog srca Srbije, i zasluženo je Sokobanju uvrstila među prioritetne turističke destinacije na turističkoj mapi Srbije – naveli su na sajtu lokalne samouprave.

Sokobanja već godinama drži primat na domaćem turističkom tržištu. Rešenjem koje je resorno ministarstvo donelo utvrđeno je da Sokobanja ispunjava uslove za prvu kategoriju.

Zahtev za kategorizaciju turističkog mesta lokalna samouprava podnosi na tri godine, a ovogodišnja odluka Ministarstva turizma i omladine je pokazatelj da je Sokobanja ostvarila vidljiv napredak i da se turistički razvija u skladu sa zahtevima modernog doba.

Izvor: eKapija

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...