Skoro 600 miliona dinara PIO Fond izdvojio za rehabilitaciju penzionera u banjama

od strane | 01/02/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Upravni odbor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ove godine izdvojio je 85 odsto od ukupnih sredstava namenjenih za društveni standard penzionera za finansiranje troškova rehabilitacije korisnika penzija u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, što iznosi 593,7 miliona dinara.

Preostalih 15 odsto od ukupnog iznosa, odnosno 104,76 miliona dinara, izdvaja se za finansiranje kulturnih i sportsko-rekreativnih manifestacija.

U cilju pokrivanja troškova rehabilitacije korisnika penzija, kao i cene smeštaja, finansijskim planom Fonda PIO za 2023. odlučeno je da se uloži 698,4 miliona dinara, što je za 7,5 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Kako je objavljeno na sajtu Fonda PIO, uskoro će se raspisati oglas za podnošenje prijava za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju.

Cilj ovog finansijskog plana je unapređenje standarda korisnika penzija i podsticanje integracije starijih lica u društvo, kako bi se pomoglo korisnicima penzija kroz pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, kao i drugim vrstama pomoći.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...