Skoro 600 miliona dinara PIO Fond izdvojio za rehabilitaciju penzionera u banjama

od strane | 01/02/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Upravni odbor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ove godine izdvojio je 85 odsto od ukupnih sredstava namenjenih za društveni standard penzionera za finansiranje troškova rehabilitacije korisnika penzija u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, što iznosi 593,7 miliona dinara.

Preostalih 15 odsto od ukupnog iznosa, odnosno 104,76 miliona dinara, izdvaja se za finansiranje kulturnih i sportsko-rekreativnih manifestacija.

U cilju pokrivanja troškova rehabilitacije korisnika penzija, kao i cene smeštaja, finansijskim planom Fonda PIO za 2023. odlučeno je da se uloži 698,4 miliona dinara, što je za 7,5 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Kako je objavljeno na sajtu Fonda PIO, uskoro će se raspisati oglas za podnošenje prijava za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju.

Cilj ovog finansijskog plana je unapređenje standarda korisnika penzija i podsticanje integracije starijih lica u društvo, kako bi se pomoglo korisnicima penzija kroz pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, kao i drugim vrstama pomoći.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...