Vojvodina obezbedila 10,7 milijardi dinara za širok set konkursa namenjenih poljoprivrednicima

od strane | 07/02/2023 | Selo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Mladen Petreš izjavio je da je Vojvodina ove godine obezbedila 10,7 milijardi dinara budžeta Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, koji će ponuditi širok set konkursa za proizvođače.

Na šestom skupu Privredne komore Vojvodine (PKV) razmatralo se o planovima za finansiranje poljoprivrede ove godine, a poljoprivrednici su direktno od donosioca odluka mogli da čuju najnovije projekcije za finansiranje.

Rečeno je da ukupna spoljnotrgovinska razmena agrara Republike Srbije u prošloj godini iznosi 7,9 milijardi evra, od čega je u Vojvodini ostvareno 3,2 milijarde evra.

U odnosu na period pre dve godine, navodi se u saopštenju, ta razmena na nivou Srbije veća je za 20,1 odsto, dok je povećanje u Vojvodini 18,2 procenata.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Ivana Popović istakla je da je ove godine, što se resornog ministarstva tiče, obezbeđen rekordan budžet 79,7 milijardi dinara, od čega će većinski deo biti usmeren na subvencije, direktna plaćanja i mere ruralnog razvoja.

Na panel diskusiji učestovali su predstavnici Garancijskog i Fonda za razvoj poljoprivrede Vojvodine.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: