Kisić u Priboju: Podrška ženama na selu je od posebnog značaja

od strane | 01/03/2023 | Selo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministarka za brigu o porodici i demografiju i zamenica predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Darija Kisić izjavila je da je podrška porodicama i ženama na selu od posebnog značaja.

Kisićeva je prilikom posete Priboju rekla da će Ministarstvo i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i u narednom periodu ulagati trud kako bi se omogućilo ženama na selu da ostvare svoje vizije. To će biti omogućeno kroz podršku ova dva tela i preko projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“.

Ministarka je poručila da su žene u Srbiji sposobne, jake i istrajne da sprovedu svoje ideje u delo i da radom pokazuju da ne postoje prepreke kada se bore za bolji život svojih porodica.

Ona je posetila Regionalni inovacioni startap centar, gde su predstavnice Udruženja „Sačuvajmo selo“ predstavile aktivnosti na unapređenju položaja žena i izložile proizvode domaće radinosti.

Kisićeva je Priboj obišla sa državnom sekretarkom Stanom Božović, a ujedno je i naglasila da je ovaj grad primer odlične prakse kada su u pitanju aktivnosti na osnaživanju žena i unapređenju njihovog života u svim sferama.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović zahvalio je ministarki na poseti i prilici da zajedno sagledaju korake koji mogu da budu preduzeti kako bi se položaj žena u toj opštini unapredio.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...