Savez ekonomista Srbije: Generacija Z biće deo preduzetništva u budućnosti

od strane | 22/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Na Kopaonik biznis forumu, koji će biti održan od 5. do 8. marta, nekoliko panela biće posvećeno mladima i deci, čije su ideje i više nego potrebne kako bi svaki biznis bio u skladu sa vremenom u kom se razvija i odolevao izazovima na koje nailazi.

Prema navodima Saveza ekonomista Srbije (SES), generacija Z odrasla je uz napredne tehnologije, internet i inovativne aplikacije bez kojih danas ne možemo da zamislimo bilo koji poslovni proces.

Baš zbog toga, na ovogodišnjem, 30. Kopaonik biznis forumu, nekoliko panela biće posvećeno mladima i deci.

– U poslednjih nekoliko godina bar jedan od panela na Forumu je obavezno posvećen mladima i deci, a ove godine želimo posebno da istaknemo posvećenost generacije Z održivom razvoju. Ono što želimo da vidimo jeste u kojoj meri starije generacije razumeju mlade koji su rođeni posle 1996. godine, da li shvataju njihova zanimanja i da li su svesni njihovih potreba – rekao je predsednik SES Aleksandar Vlahović.

Već tokom prvog dana, jedan od panela biće „Generacija Z dolazi u vaše biznise: Da li ste spremni?“, na kom će okupljeni stručnjaci razgovarati o svojim dosadašnjim iskustvima u radu sa ovom generacijom, kao i o njihovim stavovima, razmišljanju, ali i svemu onome šta poslodavci u radu mogu da očekuju od mladih.

Pred kraj Foruma razgovaraće se i na temu „Šta je dobro za decu, dobro je i za posao“, kroz koju će se još jednom potvrditi da su mladi, koji su potkovani digitalnim znanjem i veštinama, odličan izbor, ali i izvor ideja za sve biznise.

Kako generacija Z internet koristi od ranog detinjstva, veliki deo njihove komunikacije i interakcije se odvija na društvenim mrežama, što doprinosi njihovom osećaju superiornosti i nezavisnosti.

Imajući u vidu da je digitalizacija neminovna u bilo kom segmentu biznisa, baš su oni ti koji, zahvaljujući izraženom preduzetničkom duhu, mogu da unaprede bilo koji biznis, navode iz SES-a.

Osim ekonomskih biće i teme koje su posvećene mladima, kao i one koje se odnose na digitalizaciju, bajotek (biotech) revoluciju, budućnost automobilske industrije i tako dalje.
Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković otvoriće ovogodišnji jubilarni 30. Kopaonik biznis forum, a tradicionalno, poslednjeg dana planirano je obraćanje premijerke Ane Brnabić.

Centralna tema biće Otpornost ekonomije u neizvesnim vremenima – ključni izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: