Savez ekonomista Srbije: Generacija Z biće deo preduzetništva u budućnosti

od strane | 22/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Na Kopaonik biznis forumu, koji će biti održan od 5. do 8. marta, nekoliko panela biće posvećeno mladima i deci, čije su ideje i više nego potrebne kako bi svaki biznis bio u skladu sa vremenom u kom se razvija i odolevao izazovima na koje nailazi.

Prema navodima Saveza ekonomista Srbije (SES), generacija Z odrasla je uz napredne tehnologije, internet i inovativne aplikacije bez kojih danas ne možemo da zamislimo bilo koji poslovni proces.

Baš zbog toga, na ovogodišnjem, 30. Kopaonik biznis forumu, nekoliko panela biće posvećeno mladima i deci.

– U poslednjih nekoliko godina bar jedan od panela na Forumu je obavezno posvećen mladima i deci, a ove godine želimo posebno da istaknemo posvećenost generacije Z održivom razvoju. Ono što želimo da vidimo jeste u kojoj meri starije generacije razumeju mlade koji su rođeni posle 1996. godine, da li shvataju njihova zanimanja i da li su svesni njihovih potreba – rekao je predsednik SES Aleksandar Vlahović.

Već tokom prvog dana, jedan od panela biće „Generacija Z dolazi u vaše biznise: Da li ste spremni?“, na kom će okupljeni stručnjaci razgovarati o svojim dosadašnjim iskustvima u radu sa ovom generacijom, kao i o njihovim stavovima, razmišljanju, ali i svemu onome šta poslodavci u radu mogu da očekuju od mladih.

Pred kraj Foruma razgovaraće se i na temu „Šta je dobro za decu, dobro je i za posao“, kroz koju će se još jednom potvrditi da su mladi, koji su potkovani digitalnim znanjem i veštinama, odličan izbor, ali i izvor ideja za sve biznise.

Kako generacija Z internet koristi od ranog detinjstva, veliki deo njihove komunikacije i interakcije se odvija na društvenim mrežama, što doprinosi njihovom osećaju superiornosti i nezavisnosti.

Imajući u vidu da je digitalizacija neminovna u bilo kom segmentu biznisa, baš su oni ti koji, zahvaljujući izraženom preduzetničkom duhu, mogu da unaprede bilo koji biznis, navode iz SES-a.

Osim ekonomskih biće i teme koje su posvećene mladima, kao i one koje se odnose na digitalizaciju, bajotek (biotech) revoluciju, budućnost automobilske industrije i tako dalje.
Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković otvoriće ovogodišnji jubilarni 30. Kopaonik biznis forum, a tradicionalno, poslednjeg dana planirano je obraćanje premijerke Ane Brnabić.

Centralna tema biće Otpornost ekonomije u neizvesnim vremenima – ključni izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...