Šapić: Brinemo o generacijama kojima će ostati Beograd

od strane | 26/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Beoinfo)

  Povodom predstojeće školske slave Sveti Sava, u Starom dvoru održana je Svetosavska akademija na kojoj je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poručio da je Gradska uprava odlučna u tome da se mladima i onima koji sa njima rade posveti mnogo veća pažnja nego što je to bilo do sada.

Gradonačelnik je deci i prosvetnim radnicima poželeo dobrodošlicu i čestitao školsku slavu.

– Kao prvi među jednakima na čelu našeg grada potrudiću se, koliko god budem bio u mogućnosti, i ja i čitava Gradska uprava da maksimalno razumemo mlade ljude, pre svega decu koja idu školu, a da sa druge strane razumemo i vas koji sa njima radite – izjavio je Šapić.

On je istakao da društvo i zemlja koji ne vode računa o svojim najmlađima i omladini nemaju baš neku budućnost.

– Time sam se vodio i ranije pre nego što sam bio na ovom mestu. Kada sam bio na čelu opštine Novi Beograd, posebnu pažnju smo posvećivali najmlađima i to ćemo i sada raditi – rekao je prvi čovek srpske prestonice.

Deci i onima koji sa njima rade poželeo je puno uspeha u budućem radu, sreće i zdravlja.

– Zaista ćemo se truditi, koliko to bude u našoj mogućnosti, da budemo na usluzi i da pokušamo da odgovornom poslu rada sa decom, koji je nekada potcenjen i neshvaćen, vratimo dostojanstvo. Takođe, trudićemo se i da se prilagodimo vremenu u kojem živimo i da deci odrastanje učinimo lakšim i jednostavnijim – poručio je gradonačelnik.

Naveo je da Grad brine o budućim generacijama, njihovim učiteljima, nastavnicima i vaspitačima.

Svečanosti, na kojoj je priređen prigodan muzički program, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva prosvete, Patrijaršije, Grada Beograda, javnih preduzeća, direktori osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...