Šapić: Brinemo o generacijama kojima će ostati Beograd

od strane | 26/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Beoinfo)

  Povodom predstojeće školske slave Sveti Sava, u Starom dvoru održana je Svetosavska akademija na kojoj je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poručio da je Gradska uprava odlučna u tome da se mladima i onima koji sa njima rade posveti mnogo veća pažnja nego što je to bilo do sada.

Gradonačelnik je deci i prosvetnim radnicima poželeo dobrodošlicu i čestitao školsku slavu.

– Kao prvi među jednakima na čelu našeg grada potrudiću se, koliko god budem bio u mogućnosti, i ja i čitava Gradska uprava da maksimalno razumemo mlade ljude, pre svega decu koja idu školu, a da sa druge strane razumemo i vas koji sa njima radite – izjavio je Šapić.

On je istakao da društvo i zemlja koji ne vode računa o svojim najmlađima i omladini nemaju baš neku budućnost.

– Time sam se vodio i ranije pre nego što sam bio na ovom mestu. Kada sam bio na čelu opštine Novi Beograd, posebnu pažnju smo posvećivali najmlađima i to ćemo i sada raditi – rekao je prvi čovek srpske prestonice.

Deci i onima koji sa njima rade poželeo je puno uspeha u budućem radu, sreće i zdravlja.

– Zaista ćemo se truditi, koliko to bude u našoj mogućnosti, da budemo na usluzi i da pokušamo da odgovornom poslu rada sa decom, koji je nekada potcenjen i neshvaćen, vratimo dostojanstvo. Takođe, trudićemo se i da se prilagodimo vremenu u kojem živimo i da deci odrastanje učinimo lakšim i jednostavnijim – poručio je gradonačelnik.

Naveo je da Grad brine o budućim generacijama, njihovim učiteljima, nastavnicima i vaspitačima.

Svečanosti, na kojoj je priređen prigodan muzički program, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva prosvete, Patrijaršije, Grada Beograda, javnih preduzeća, direktori osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...