Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi 21. i 22. marta u Novom Sadu

od strane | 09/03/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Studentsko udruženje EESTEC LC Novi Sad organizuje Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi (KONTEH), koji će se održati 21. i 22. marta u holu Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu.

Ove godine, na 16. Kontehu, studentima će se predstaviti više od 30 najuspešnijih kompanija sa naših prostora iz oblasti inženjeringa.

– Studenti svih godina i svih smerova su dobrodošli, a na Sajmu će moći da se raspitaju i saznaju nešto više o stručnim praksama i zaposlenju u kompanijama koje im se dopadaju! Svaki student ima svoju omiljenu kompaniju, a i ako nema, sigurno će je steći na Kontehu! – poručuju iz EESTEC.

Organizatori ohrabruju studente da se nikako ne ustručavaju da kompanijama postave bilo kakvo pitanje. Firme su tu zbog studenata, a oni su tu zbog kompanija, kažu.

Tokom dva dana Sajma, posetioce očekuje niz kvalitetnih predavanja, radionica i simulacija razgovora za posao, a detaljnije informacije nalaze se na njihovoj instagram stranici.

Osim toga, biće i nagradna igra, veliki broj poklona, ali i mnogo zabave za koju će biti zadužena GAME & NGO zona u kojoj će studenti moći da se druže i igraju društvene igre.

Iz udruženja studenata koje organizuje Sajam savetuju da studenti pripreme svoj CV i da ga ostave na sajtu.

Sve kompanije učesnice imaće pristup CV bazi, a oni koji ostave svoju biografiju mogu očekivati poziv za posao ili stručnu praksu.

Na sajtu su navedene i sve firme koje stižu na FTN.

Izvor: Konteh

Preporučene vesti: