RFZO potpisao ugovore s privatnim klinikama i apotekama o uslugama

od strane | 15/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) zaključio je i ove godine ugovore sa privatnim zdravstvenim ustanovama za pružanje usluga vantelesne oplodnje, operacije katarakte, hiperbarične medicine, kao i sa privatnim apotekama za ovu godinu.

Osiguranici RFZO vantelesnu oplodnju (VTO) o trošku Fonda mogu da obave u 15 privatnih klinika, što je za dve više nego prethodne godine.

Operaciju senilne i presenilne katarakte ove godine mogu da obave u 26 privatnih bolnica, među kojima su i dve nove.

Za usluge hiperbarične medicine RFZO ima ugovor sa deset privatnih zdravstvenih ustanova.

Ponudu za zaključivanje ugovora sa RFZO dosad je predalo i oko 800 privatnih apoteka, u kojima osiguranici mogu da preuzmu lekove koji se izdaju na recept.

Pravo na VTO o trošku obaveznog zdravstvenog osiguranja imaju žene do 45 godina i to neograničen broj pokušaja za prvo dete, odnosno dva stimulisana pokušaja i tri krioembriotransfera za drugo dete.

Vantelesna oplodnja na teret RFZO omogućena je i uz pomoć doniranih reproduktivnih ćelija – tri stimulisana postupka i tri krioembriotransfera uz jedan uvoz materijala, za žene do 45 godina.

Prijavljivanje za VTO sa doniranim ćelijama obavlja se preko e-Uprave. Za prva dva meseca od pokretanja ove usluge, preko e-Uprave se do sada prijavilo više od 600 žena.

RFZO je prošle godine na VTO uputio oko 8.500 parova, što je oko 1.500 više nego 2021.

Detaljan spisak privatnih ustanova u kojima se mogu obaviti usluge na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja objavljen je na sajtu RFZO. Oni podsećaju da se navedene usluge mogu obaviti i u državnim zdravstvenim ustanovama.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...