Proizvođačima suncokreta 2,2 milijarde dinara pomoći od Vlade Srbije

od strane | 14/01/2023 | Selo, Srbija

(Foto: Pixabay)

  Vlada Srbije usvojila je dopunjenu Uredbu o utvrđivanju Programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima suncokreta za prošlogodišnji rod od 2,2 milijarde dinara.

Vlada je, podsetimo, još krajem avgusta 2022. usvojila Uredbu o finansijskoj pomoći proizvođačima suncokreta, kako bi se održala prehrambena bezbednost stanovništva i ublažile posledice rasta cena proizvodnje ove uljarice i suše koja je pogodila poljoprivrednu proizvodnju.

Po Uredbi je svako registrovano poljoprivredno gazdinstvo u Srbiji koje je proizvelo suncokret imalo pravo na državnu subvenciju od 7,8 dinara po kilogramu ove uljarice, za količine do 200 tona.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...