Prodaje se Gamzigradska banja, početna cena 72,3 miliona dinara

od strane | 24/01/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Wikipedia)

  Kako je navedeno u oglasu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, najvažnija imovina ove firme je 12 građevinskih objekata ukupne površine više od 5.100 kvadrata, kao i četiri katastarske parcele upisane u KO Gamzigrad, čija površina iznosi 2,4 hektara. Na jednoj od parcela nalazi se i samački hotel.

Iz oglasa se saznaje da se prodaje i pokretna imovina i da stečajni dužnik poseduje i drugu imovinu čiji su podaci navedeni u prodajnoj dokumentaciji.

Na prodaju nisu objekti nad kojima se vodi postupak restitucije i koji mogu da budu predmet naturalne restitucije.

Prema podacima Agencije, do sada je bilo tri pokušaja da se Romulijana proda, a poslednji je bio u maju prošle godine, kada je početna cena bila 103,5 miliona dinara.

Međutim, svi pokušaji prodaje bili su neuspešni, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

U nameri da se reši pitanje prodaje ove firme, Vlada Srbije je septembra 2010. predvidela privatizaciju Romulijane, da bi nakon toga, Agencija za privatizaciju donela odluku o restruktiuranju preduzća.

Nakon šest godina, pomenuta Agencija predložila je da se pokrene stečajni postupak nad preduzećem, a kao razlog navodi se nesposobnost plaćanja u dužem vremenskom periodu.

Podsećamo, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika upravlja turističkim objektima u banji i registrovano je za delatnost hotela i ostalog smeštaja.

Izvor: Nova ekonomija

tagovi: banja | gamzigrad | prodaja

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...