Prodaje se Gamzigradska banja, početna cena 72,3 miliona dinara

od strane | 24/01/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Wikipedia)

  Kako je navedeno u oglasu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, najvažnija imovina ove firme je 12 građevinskih objekata ukupne površine više od 5.100 kvadrata, kao i četiri katastarske parcele upisane u KO Gamzigrad, čija površina iznosi 2,4 hektara. Na jednoj od parcela nalazi se i samački hotel.

Iz oglasa se saznaje da se prodaje i pokretna imovina i da stečajni dužnik poseduje i drugu imovinu čiji su podaci navedeni u prodajnoj dokumentaciji.

Na prodaju nisu objekti nad kojima se vodi postupak restitucije i koji mogu da budu predmet naturalne restitucije.

Prema podacima Agencije, do sada je bilo tri pokušaja da se Romulijana proda, a poslednji je bio u maju prošle godine, kada je početna cena bila 103,5 miliona dinara.

Međutim, svi pokušaji prodaje bili su neuspešni, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

U nameri da se reši pitanje prodaje ove firme, Vlada Srbije je septembra 2010. predvidela privatizaciju Romulijane, da bi nakon toga, Agencija za privatizaciju donela odluku o restruktiuranju preduzća.

Nakon šest godina, pomenuta Agencija predložila je da se pokrene stečajni postupak nad preduzećem, a kao razlog navodi se nesposobnost plaćanja u dužem vremenskom periodu.

Podsećamo, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika upravlja turističkim objektima u banji i registrovano je za delatnost hotela i ostalog smeštaja.

Izvor: Nova ekonomija

tagovi: banja | gamzigrad | prodaja

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...