Privredna komora Srbije otvorila šalter za preduzetnike u Temerinu

od strane | 02/02/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Privredna komora Srbije (PKS) otvorila je šalter za preduzetnike u Opštini Temerin kako bi svi predstavnici malog i srednjeg biznisa i oni koji planiraju da počnu sopstveni posao mogli da dobiju besplatan savet, pomoć i pravovremenu informaciju o programima i projektima podrške preduzetništvu.

PKS je do sada otvorila 12 šaltera za preduzetnike u beogradskim opštinama i deset širom Srbije.

– Cilj nam je da budemo dostupan servis za privredu na lokalu i podržimo razvoj preduzetništva u Temerinu i okolini i ohrabrimo mlade ljude i žene da se opredele za sopstveni biznis jer je ova godina posvećena ženskom preduzetništvu – rekla je direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić.

Ona je istakla da sve više preduzetnica pokreće sopstveni posao što potvrđuje i podatak da je u Srbiji 35 odsto kompanija u vlasništvu žena, navedeno je na sajtu PKS.

Privredna komora Srbije potpisala je sa Opštinom Temerin Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji u cilju razvoja preduzetništva na području Južnobačkog upravnog okruga.

– Preduzetnički šalter postaće mesto gde će svi preduzetnici sa teritorije opštine Temerin imati priliku da dobiju uputstva, savete i informacije o subvencijama, aktuelnim konkursima, kreditnim linijama, i ostalim poslovnim mogućnostima. Realizacijom ovog projekta, pomoć će im biti dostupna u onom trenutku kada im je najpotrebnija, a to je na početku – izjavio je predsednik opštine Temerin Mladen Zec.

On je dodao i to da na teritoriji opštine posluje više od 1.620 privrednih subjekata.

Izvor: eKapija

Preporučene vesti: