Privredna komora Srbije otvorila novo predstavništvo u Dubaiju

od strane | 11/01/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Zajecar online)

  Novo predstavništvo Privredne komore Srbije (PKS) počelo je da radi u Dubaiju, biznis centru Ujedinjenih Arapskih Emirata, čime je ova nacionalna institucija nastavila da širi svoju mrežu već na samom početku ove godine.

PKS saopštava da je ovo njihovo osmo predstavništvo u svetu nakon Nemačke, Austrije, Ruske Federacije, Belgije, Italije, Izraela i Kine.

Srpske kompanije, članice „Open Balkana“ i regiona, koje rade ili planiraju da posluju na tržištu Ujedinjenih arapskih emirata (UAE) i ostalim zemaljama Persijskog zaliva, predstavništvu PKS u Dubaiju mogu da se obrate kako bi dobile sve potrebne informacije i podršku za početak i razvoj biznisa na ovim tržištima.

Predstavništvo PKS nalazi se u zgradi Privredne komore Dubaija, a direktorka Predstavništva je Maja Antolović, nekadašnja izvršna direktorka kompanije DP World iz Dubaija koja je vlasnik Luke „Novi Sad“.

Kako se navodi u saopštenju, Antolovićeva ima veliko iskustvo u poslovom menadžmentu, komunikacijama i odnosima sa lokalnim vlastima UAE.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...