Predsedniku Vučiću stigle brojne čestitke povodom 53. rođendana

od strane | 05/03/2023 | Politika, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom svog 53. rođendana, čestitke brojnih svetskih zvaničnika i članova diplomatskog kora akreditovanih u Beogradu.

Predsedniku Vučiću čestitku su uputili predsednik Kine Si Đinping, predsednica Mađarske Katalin Novak, kao i predsednici Turske i Azerbejdžana, Redžep Tajip Erdogan i Ilham Alijev, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Vučiću su čestitke uputili i predsednik Kazahstana Kaim Žomart Tokajev, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kao i predsedavajuća Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović.

– Poslednjih godina, odnosi između Kine i Srbije se razvijaju na visokom nivou, međusobno političko poverenje čvrsto je kao stena, a saradnja u svim oblastima konkretno napreduje, nižući značajne rezultate. Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije i spreman sam da dodatno uložim napore, sa Vama zajedno, kako bismo sveobuhvatno strateško partnerstvo podigli na još viši nivo – navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga, koji je predsedniku Vučiću poželeo dobro zdravlje.

Predsednica Mađarske Katalin Novak je u čestitki poželela predsedniku Vučiću dobro zdravlje i uspeh, navodeći da Mađarska posvećuje puno pažnje daljem razvijanju prijateljskih odnosa sa Srbijom.

– Raduje me što smo i na predsedničkom nivou u više navrata mogli da doprinesemo tom uspešnom procesu i iščekujem našu buduću saradnju – navodi se u čestitki predsednice Mađarske, koja je pozvala predsednika Vučića na ovogodišnji 5. Demografski samit u Budimpešti.

U čestitki predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana se, između ostalog, kaže:

– Uveren sam da će se naše bilateralne veze i saradnja, na čelu sa Vašom ekselencijom i na temeljima čvrstog prijateljstva i solidarnosti, još više unaprediti. Uz najlepše želje za blagostanje i sreću prijateljskog naroda Srbije, koristim ovu priliku da Vam čestitam rođendan.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev istakao je da izuzetno ceni dosledne napore predsednika Vučića u smeru razvijanja prijateljskih odnosa i saradnje naših zemalja.

– Uveren sam da ćemo uspešno nastaviti zajedničke napore u smeru jačanja srdačnih odnosa Srbije i Azerbejdžana, kao i da ćemo produbiti našu bilateralnu i multilateralnu saradnju. Poštovani gospodine predsedniče, primite srdačne čestitke, uz želje za dobro zdravlje, uspeh u radu i obavljanju Vaših odgovornih dužnosti na dobrobit prijateljskog naroda Srbije – piše u čestitki predsednika Alijeva.

Predsedniku Vučiću čestitku je uputio i predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev izrazivši uverenje da će višestruka i uzajamno korisna saradnja između dve zemlje i dalje biti plodna i sa velikim rezultatima.

– Bezuslovno, zahvaljujući strateškoj viziji i aktivnoj delatnosti, Vi vodite Srbiju putem prosperiteta i razvoja. Koristim ovu priliku da Vam poželim uspeh na odgovornoj funkciji, a Vašoj porodici zdravlje i blagostanje – navodi se, između ostalog, u čestitki predsednika Tokajeva.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku u kojoj se, između ostalog kaže:

– Biti na čelu države u vreme globalnih promena koje se reflektujui na unutrašnje prilike u zemlji, zahteva ličnost izuzetne snage i umeća za donošenje najboljih odluka za svoj narod i državu. Uveren sam da ćete, kao i do sada, mudro i promišljeno voditi zemlju putem napretka i prosperiteta, jer snažna Srbija je od neprocenjive važnosti za bratski srpski narod u Republici Srpskoj, u kojima ćete uvek imati iskrene prijatelje i saradnike.

U krugu najbližih saradnika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je juče doputovao u Katar, gde će učestvovati na Konferenciji u organizaciji Ujedinjenih nacija od 5. do 6. marta, proslavio je 53. rođendan u krugu najbližih saradnika.

On je takođe saopštio da veruje da će u Kataru napraviti dobar posao za Srbiju.

– U Kataru je skoro ponoć. Ujutro idemo na sastanke u 7 sati i želim da se odmorim i dobro pripremim. Ipak, ove divne dame, pošto nisam bio naročito druželjubiv, donele su mi tortu za 53. rođendan. Hvala što su tu već 10 godina i hvala svima kojima neću stići da odgovorim sutradan. Verujem da ćemo i ovde u Kataru napraviti dobar posao za našu Srbiju! Živela Srbija! – napisao je Vučić na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav’‘.

Tokom posete, Vučić će se sastati sa emirom države Katar, šeikom Tamimom bin Hamadom Al-Tanijem.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: