Poznati ansambl narodnih igara i pesama „Kolo“ 11. marta u MTS dvorani

od strane | 09/03/2023 | Kultura, Srbija

(Foto: Wikipedia)

  Poznati ansambl narodnih igara i pesama „Kolo“, najčuveniji srpski i jedan od najcenjenijih svetskih ansambala, koji neguje tradicionalnu muziku, odigraće u subotu, 11. marta u MTS dvorani u Beogradu Svečani koncert u čast 65 godina Radio Beograda 2.

Tokom osamdesetominutnog nastupa „Kolo“ će izvesti program pesama i igara iz srpske muzičke tradicije, posebno osmišljen za ovu priliku.

U programu će biti pesme i igre iz Šumadije, Vojvodine, istočne Srbije, Prizrena, Vranja i drugih krajeva.

– Koncert ansambla „Kolo“ je najbolje što čovek može da vidi u Srbiji. Ako želite nekom gostu iz inostranstva da omogućite da vidi nešto „svetsko, a naše“, treba da ga odvedete na koncert ansambla „Kolo“. Nijedan naš umetnik nije nastupao u svim svetskim reprezentativnim salama u kojima je svoj koncert imao ovaj veliki ansambl. Neko je imao koncert u Metropolitenu u Njujorku, neko u Boljšoj teatru u Moskvi, neko u palati „Šajo“ u Parizu, neko u „Operi Haus“ u Sidneju, ali samo ansambl „Kolo“ je nastupao u svakoj od tih velikih sala – rekao je Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2.

Ansambl ove godine obeležava 75 godina postojanja tokom kojih je širio lepotu tradicionalne muzike i igre širom sveta: od Australije, Rusije, Kine, SAD, Japana, Indije, do Egipta, Izraela, Indonezije, Burme, Tunisa, Maroka, i mnogih drugih zemalja.

Ulaznice za ovaj koncert rasprodate su za nekoliko dana, a poštovaoci ansambla koji nisu uspeli da dođu do ulaznice, direktan prenos koncerta mogu da gledaju u subotu 11. marta, od 20 časova na Drugom programu RTS.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: