Potpisan dokument za proširenje gasovoda u Arilju

od strane | 25/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović i direktor privrednog društva SIGAS d.o.o. Požega Zvi Sade potpisali su Aneks 3 Ugovora o poveravanju obavljanja delatnosti od opšteg interesa za distribuciju i upravljanje distributivnim sistemom za prirodni gas, kao i za njegovo javno snabdevanje za teritoriju opštine Arilje.

Đedovićeva je naglasila da je gasifikacija Srbije jedna od prioritetnih aktivnosti ministarstva u oblasti prirodnog gasa.

– Naš zadatak je da obezbedimo da gas stigne do većeg broja opština, a time i do većeg broja privrednih subjekata i građana. Današnjim potpisivanjem aneksa stvoreni su uslovi za dalje proširenje korišćenja prirodnog gasa na teritoriji opštine Arilje – rekla je ministarka.

Privredno društvo SIGAS iz Požege već snabdeva prirodnim gasom kupce u opštinama Požega i Ćićevac.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...