Vučić: Predstoji velika poseta Kini, biće potpisano više od 30 ugovora

od strane | 03/10/2023 | Politika, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da 15. i 16. oktobra predstoji velika poseta Kini u koju će ići 11 ili 12 ministara i gde će biti potpisano više od 30 ugovora i aranžmana.

– Verujem da ćemo utanačiti i poslednje detalje oko ugovora o slobodnoj trgovini. Sve velike stvari i mogućnosti za našu zemlju“, rekao je Vučić u emisiji „Ćirilica“ na TV Hepi.

On je rekao da će imati i bilateralni sastanak sa predsednikom Kine Si Đinpingom, a da će u Kinu doći i mađarski premijer Viktor Orban.

Na pitanje da je na marginama samita najavljen susret i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Vučić je rekao da nema nikakvu potvrdu o tome i da nije bio u kontaktu.

– To su objavili Danas i N1 ne bi li dodatno zasolili ovu situaciju i nas povezali sa Rusima – rekao je Vučić, ocenjujući i da to nisu slučajno uradili.

Kazao je da pretpostavlja da će Putina videti ako bude na samom samitu, ali da nema informacija o tome kakav je plan.

Što se tiče njegovog intervjua za CNN, Vučić je rekao da se izvinjava građanima ukoliko nešto nije bilo dobro i da je jedino što može da kaže to da se borio da Srbiju predstavi na najbolji način.

Vučić je na pitanje novinara da li je novinarka Kristijan Amanpur koja se „proslavila satanizacijom Srba“ ovaj put ustuknula pred argumentima predsednika, rekao da ne veruje da je mnogo uspeo.

– Ne verujem da sam mnogo uspeo, ali sam se borio za Srbiju, da bude predstavljena na pristojan način, na način koji zaslužuje – rekao je predsednik.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...