Vučić: Počastvovan sam što učestvujemo na sajmu oružja i vojne opreme u UAE

od strane | 20/02/2023 | Politika, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je po dolasku u posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde boravi na poziv predsednika UAE šeika Muhameda bin Zajeda, istakao da je počastvovan što Srbija učestvuje na 16. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „IDEX 2023“ u ovoj zemlji.

Vučić je na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ naveo da je izuzetan osećaj kada nakon naporne nedelje, opterećene teškim temama, „na poziv prijatelja Muhameda bin Zajeda dođete u predivnu zemlju, uz toplu dobrodošlicu ljubaznih domaćina“.

– Srećan sam i počastvovan što i naša Srbija učestvuje na šesnaestom Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme INDEX 2023, koji se održava pod pokroviteljstvom Njegovog Visočanstva šeika Muhameda bin Zajeda. Hvala Vam na ovoj časti, poštovani prijatelju – napisao je srpski predsednik.

Vučić je juče stigao u Abu Dabi, čime je otpočeo radnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE). Tokom posete Vučić će prisustvovati otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja IDEX, na kojem učestvuju i predstavnici namenske industrije Srbije.

„IDEX 2023“, jedan je od najvećih i najznačajnijih sajmova gde se prikazuje najnovija oprema, inovacije i tehnologije u međunarodnom sektoru odbrane.

Tokom boravka u Abu Dabiju, predsednik Vučić sastaće se sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, predsednikom UAE, ali i sa drugim visokim zvanicama.

Izvor: Tanjug/Instagram

Preporučene vesti: