Vučić: Krajišnici guraju Srbiju napred

od strane | 08/10/2023 | Politika, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da krajiški Srbi svojim entuzijazmom guraju Srbiju napred.

Obraćajući se na Zboru Krajišnika, koji je u Kovilovu organizovao opštinski odbor SNS Palilula, Vučić je rekao da ljudi u Beogradu nikada nisu mogli da shvate koliko Srbi preko Drine vole Srbiju, a da on to zna, pošto mu je otac iz tih krajeva.

– Hoću da vam kažem beskrajno hvala što toliko volite Srbiju. Vi ste oni koji zajedno sa svima drugima, rekao bih sa još više entuzijazma, ambicije i vere da pokažete koliko vredite, gurate našu zemlju napred. Zato vam veliko hvala – poručio je Vučić Krajišnicima.

Naveo je da zna da oni nikada neće zaboraviti svoja prethodna ognjišta, i da niko ni ne želi da ih zaborave, jer su vekovima bili tamo, a neko drugi ih je oterao.

– Svaka vaša automehaničarska radnja, svako dete koje svira klavir, dečak koji izvanredno igra fudbali ili košarku, sve to što radite, čini našu Srbiju lepšom, modernijom i jačom – rekao je Krajišnicima predsednik Srbije.

Poručio je da je Srbija dovoljno velika i da za sve ima mesta.

– A vi, Krajišnici imate najveće srce, i za vas i za nas i za vašu Krajinu – poručio im je Vučić.

On je naveo da bilo odakle da dolaze, od Benkovca do Vukovara, Bosanske krajine ili onog dela koji pripada Republici Srpskoj i Bosanskoj federaciji, ovde u Srbiji se Krajišnici najlagodnije osećaju i to je potpuno normalno.

– Naše je da vidimo šta je to što još možemo da učinimo za vas, jer ste vi već mnogo toga učinili za nas. Nas ste napravili boljim, da dobro razumemo patnju svoga naroda, napravili ste nas pametnijim i opreznijim da znamo šta može da se sprema našem narodu i da više nikada ne dozvolimo neke stvari – naglasio je srpski predsednik.

Kako je istakao, u Srbiji je oko 70 odsto Krajišnika, a oko 30 odsto je ili u inostranstvu ili se vratilo u Krajinu. On se posebno interesovao šta je urađeno za srpski narod koji je ostao u Krajini i pitao šta je urađeno u pojedinačnim mestima. Saradnicima je rekao da, ako je nešto potrebno za obnovu kuće Milutina Milankovića, da bi to trebalo da se reši.

Domaćini su predsednika dočekali nezaobilaznom krajiškom pesmom „Nema raja bez rodnoga kraja“, a Vučić je probao i gulaš koji su spremili Krajišnici.

Na Zboru Krajišnika su se predstavila krajiška udruženja iz čitave Srbije, krajiški pisci i slikari, a organizovana je i sportsko-rekreativna manifestacija „Krajiški višeboj“.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...