Vučić čestitao kineskom narodu godinu zeca

od strane | 22/01/2023 | Politika, Srbija

(Foto: Freepik)

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je kineskom narodu Novu godinu.

– Našim kineskim prijateljima od srca čestitam Godinu zeca, sa željom da je dočekaju u veselju i dobrom zdravlju. Želim vam da u krugu porodice i prazničnom raspoloženju, započnete da ostvarujete i najsmelije snove. Srećna vam Nova godina – napisao je Vučić na Tviter nalogu predsednika Srbije.

Kineska Nova godina ove godine obeležava se 22. januara, na prvi dan mladog meseca na početku godine po kineskom kalendaru.

Proslava traje 15 dana i završava se puštanjem u vazduh papirnatih crvenih svetiljki.

Centralna proslava Kineske nove godine u našoj zemlji održana je u subotu uveče na velikom šetalištu na Kalemegdanu u prisustvu zvaničnika Srbije, ambasade Kine i Grada Beograda uz spektakularni vatromet.

Oživljen je tradicionalni ples Igra lava, nakon kojeg su okupljeni krenuli kroz Knez Mihajlovu ulicu do Trga Republike, gde se održavo Festival ukusa Pojasa i puta, koji ima humanitarni karakter.

Sa kule Beograd, najviše zgrade u ovom delu Balkana, emitovana je poruka Srećna Kineska nova godina.

Prema kineskom kalendaru, ovo je godina crnog vodenog zeca.

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...