Miščević upoznala britanskog ministra sa napretkom Srbije u procesu evropskih integracija

od strane | 27/09/2023 | Politika, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević sastala se sa ministrom za evropska pitanja Ujedinjenog Kraljevstva Leom Dokertijem, koga je izvestila o napretku naše zemlje u procesu evropskih integracija, kao i o napretku na polju izrade nove medijske startegije i izmenjenih medijskih zakona.

Miščević je Dokertija upoznala sa napretkom koji je Srbija ostvarila u procesu evropskih integracija, a razgovarali su i o reformi pravosuđa koju Vlada Srbije aktivno sprovodi i ostvarenom napretku u oblasti vladavine prava.

Dokertija je zanimao stav javnog mnjenja po pitanju članstva Srbije u EU, kao i koji benefiti su za naše građane najvažniji.

Miščevićeva je objasnila da je trenutna podrška pristupanju oko 45 procenata, dok se najveće koristi osećaju u trgovinskoj razmeni sa EU, projektima koji su finansirani uz pomoć sredstava Unije kao što su izgradnja saobraćajne infrastrukture, železnica i elektro-energetskog sistema.

Miščević se osvrnula na nedavnu izjavu predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela da će države kandidati moći da pristupe Uniji do 2030. godine, za koju je objasnila da je vidi ne kao obećanje već kao cilj kome težimo.

Sa željom da u svojim evropskim aspiracijama uspemo, britanski ministar je istakao da Srbija može da računa na podršku Ujedinjenog Kraljevstva u reformskom procesu, a pogotovo kada su u pitanju unapređenje vladavine prava i slobode medija.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...