Policijska brigada Beograda prikupila 478.000 dinara za narodne kuhinje na KiM

od strane | 24/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Zaposleni u Posebnoj jedinici policije Policijske brigade PU za grad Beograd organizovali su i sproveli akciju prikupljanja pomoći Dobrotvornoj organizaciji Eparhije raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“, a za potrebe Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

Tom prilikom od sredstava Udruženja zaposlenih u Policijskoj brigadi „Brigadiri“ izdvojeno je 279.500 dinara, a na nivou jedinice prikupljeno je još dodatnih 198.500 dinara.

Ukupno je, na račun Eparhije raško-prizrenske, od zaposlenih u PJP Policijskoj brigadi, uplaćeno 478.000 dinara.

Iz dobrotvorne organizacije Eparhije raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“ izrazili su zahvalnost za pomoć koja je, kako su ocenili, velika i nemerljiva.

– Ovo nije prvi put da pomoć sa njihove strane stiže za Narodne kuhinje na čemu smo posebno zahvalni, naročito jer je ova pomoć pristigla u zimskim danima kada je pomoć za kuhinje neophodna usled povećanih potreba, a smanjenih donacija – naveli su iz organizacije.

Dodaje se i da će uplaćena pomoć biti iskorišćena za potrebe Narodnih kuhinja.

– I pored izuzetno teške ekonomske situacije, kao i raznih svakodnevnih iskušenja sa kojima se suočavamo, uz pomoć dobrih ljudi velikog srca, uspevamo da zabeležimo priče poput ove. Uplaćena pomoć biće iskorišćena za potrebe Narodnih kuhinja, a naša organizacija želi da uputi jedno skromno, ali gromko i srdačno hvala prema svima onima koji su učestvovali u organizaciji i sprovođenju ove akcije, a koja će našem radu biti od izuzetne pomoći – stoji u objavi.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...