Policijska brigada Beograda prikupila 478.000 dinara za narodne kuhinje na KiM

od strane | 24/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Zaposleni u Posebnoj jedinici policije Policijske brigade PU za grad Beograd organizovali su i sproveli akciju prikupljanja pomoći Dobrotvornoj organizaciji Eparhije raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“, a za potrebe Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

Tom prilikom od sredstava Udruženja zaposlenih u Policijskoj brigadi „Brigadiri“ izdvojeno je 279.500 dinara, a na nivou jedinice prikupljeno je još dodatnih 198.500 dinara.

Ukupno je, na račun Eparhije raško-prizrenske, od zaposlenih u PJP Policijskoj brigadi, uplaćeno 478.000 dinara.

Iz dobrotvorne organizacije Eparhije raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“ izrazili su zahvalnost za pomoć koja je, kako su ocenili, velika i nemerljiva.

– Ovo nije prvi put da pomoć sa njihove strane stiže za Narodne kuhinje na čemu smo posebno zahvalni, naročito jer je ova pomoć pristigla u zimskim danima kada je pomoć za kuhinje neophodna usled povećanih potreba, a smanjenih donacija – naveli su iz organizacije.

Dodaje se i da će uplaćena pomoć biti iskorišćena za potrebe Narodnih kuhinja.

– I pored izuzetno teške ekonomske situacije, kao i raznih svakodnevnih iskušenja sa kojima se suočavamo, uz pomoć dobrih ljudi velikog srca, uspevamo da zabeležimo priče poput ove. Uplaćena pomoć biće iskorišćena za potrebe Narodnih kuhinja, a naša organizacija želi da uputi jedno skromno, ali gromko i srdačno hvala prema svima onima koji su učestvovali u organizaciji i sprovođenju ove akcije, a koja će našem radu biti od izuzetne pomoći – stoji u objavi.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: