Pokrajinska vlada usvojila plan zapošljavanja

od strane | 25/01/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Pokrajinska vlada usvojila je akcioni plan zapošljavanja za 2023. kojim se definišu ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja i utvrđuju mere kako bi se omogućio stabilan i održiv rast zaposlenosti.

U tu svrhu obezbeđeno je 50,5 miliona dinara za subvencije nezaposlenim licima za samozapošljavanje, subvencije poslodavcima za zapošljavanje, javne radove, stručnu praksu, kao i za obuke nezaposlenih u profesionalnim i radnim veštinama.

Dodaje se da je aktivna politika zapošljavanja u ovoj godini usmerena na realizaciju aktivnosti koja će dovesti do uspostavljanja stabilnog i održivog trenda rasta zaposlenosti, smanjivanja regionalnih razlika, povećanja produktivnosti, sprečavanja isključenosti sa tržišta rada, podsticanja socijalne inkluzije i zbrinjavanja viškova radnika.

Takođe, Pokrajinska vlada razrešila je dužnosti direktora Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Aleksandra Simurdića, na lični zahtev, a za novog imenovala je Ognjena Dopuđa.

Došlo je i do promene na mestu direktora Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede koju će vršiti Viktor Molnar.

Još jedna odluka Pokrajinske vlade je da se Studentskom kulturnom centru Novi Sad usmeri 77,7 miliona dinara za dodatno opremanja ove ustanove.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...