Pokrajinska vlada obezbedila 11 miliona dinara za bolnicu u Kikindi

od strane | 02/03/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Pokrajinska vlada donela je rešenje da se Opštoj bolnici Kikinda usmeri 11 miliona dinara za nabavku nameštaja i opreme za ambulante, čekaonice, lekarske i sestrinske sobe.

Rekonstrukcija objekta je u završnoj fazi, a radove su finansirali Ministarstvo za javna ulaganja Vlade Srbije i Grad Kikinda, saopštila je Pokrajinska vlada.

Kako bi objekat bio kompletno opremljen i stavljen u funkciju, neophodna je nabavka opreme za koju je Pokrajinska vlada obezbedila sredstva.

Doneto je, takođe, rešenje da se Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture usmeri 16 miliona dinara za završne radove na ikonostasu Crkve Presvete Bogorodice u Sremskoj Kamenici, dok je za realizaciju druge faze kompletne rekonstrukcije i konzervacije enterijera i unutrašnjosti u Crkvi Svetog Jurja u Petrovaradinu izdvojeno 7,9 miliona dinara.

Kako je navedeno u saopštenju, za rekonstrukciju pešačke staze na istočnoj obali jezera Palić opredeljeno je 11 miliona dinara, a sredstva su usmerena preduzeću „Park Palić“.

– Realizacija ovog projekta izuzetno je važna za unapređenje turističke infrastrukture i doprinela bi stvaranju uslova za organizovanje brojnih sportsko-rekreativnih, zabavnih i drugih manifestacija – navedeno je u saopštenju.

Pokrajinska vlada, takođe, je razrešila dužnosti upravnika Srpskog narodnog pozorišta Aleksandra Stankova, a za vršioca dužnosti upravnika, na period do godinu dana, imenovan je Zoran Đerić, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: