Počela kačarevačka “Slaninijada“ sa oko 400 izlagača iz cele zemlje

od strane | 17/02/2023 | Selo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Manifestacija „Slaninijada” otvorena je u Kačarevu nadomak Pančeva i trajaće četiri dana, kada će brojni gurmani moći da uživaju u mesnim prerađevinama izlagača iz cele zemlje, kako zanatske, tako i industrijske proizvodnje, na oko 400 štandova u hali i na centralnom trgu.

Događaj je zvanično počeo na glavnoj bini uz zvuke tambura, a tačno u podne „najmasniju” manifestaciju u regionu svečano je otvorio gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Potom je, na osnovu odluka žirija, krenula i dodela nagrada pobednicima na takmičenjima za najbolju domaću, zanatsku, industrijsku, kao i slaninu od mangulice.

Tokom „Slaninijade“ biće upriličen i bogat prateći sadržaj poput nadmetanja u pripremanju gulaša ili pasulja, a možda i najtraktivnije biće trećeg dana, u subotu, kada u 11 sati u parku počinje tradicionalna trka prasića pod nazivom „Uhvati me ako možeš – prase je pušteno“.

Sat kasnije u planu su igrice za posetioce kao što su „Najjači slaninar” i „Slaninarsko obaranje ruku”.

Svakog dana do nedelje, 19. februara neće izostajati ni šarolika vašarska ponuda najšireg asortimana.

Odlukom organizatora, od ove godine svi kupci će od prodavaca dobijati vizit karte i tako će moći kasnije s njima da podele utiske o kupljenim proizvodima.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...