Počela kačarevačka “Slaninijada“ sa oko 400 izlagača iz cele zemlje

od strane | 17/02/2023 | Selo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Manifestacija „Slaninijada” otvorena je u Kačarevu nadomak Pančeva i trajaće četiri dana, kada će brojni gurmani moći da uživaju u mesnim prerađevinama izlagača iz cele zemlje, kako zanatske, tako i industrijske proizvodnje, na oko 400 štandova u hali i na centralnom trgu.

Događaj je zvanično počeo na glavnoj bini uz zvuke tambura, a tačno u podne „najmasniju” manifestaciju u regionu svečano je otvorio gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Potom je, na osnovu odluka žirija, krenula i dodela nagrada pobednicima na takmičenjima za najbolju domaću, zanatsku, industrijsku, kao i slaninu od mangulice.

Tokom „Slaninijade“ biće upriličen i bogat prateći sadržaj poput nadmetanja u pripremanju gulaša ili pasulja, a možda i najtraktivnije biće trećeg dana, u subotu, kada u 11 sati u parku počinje tradicionalna trka prasića pod nazivom „Uhvati me ako možeš – prase je pušteno“.

Sat kasnije u planu su igrice za posetioce kao što su „Najjači slaninar” i „Slaninarsko obaranje ruku”.

Svakog dana do nedelje, 19. februara neće izostajati ni šarolika vašarska ponuda najšireg asortimana.

Odlukom organizatora, od ove godine svi kupci će od prodavaca dobijati vizit karte i tako će moći kasnije s njima da podele utiske o kupljenim proizvodima.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...