PKS: Dunav u fokusu jačanja privrednih veza Srbije i Rumunije

od strane | 16/02/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Wikipedia)

  Srbija i Rumunija imaju odlične bilateralne odnose, ali i velike mogućnosti za jačanje poslovnih veza i privredne saradnje posebno u sektoru energetike, logistike, trgovine i turizma, istaknuto je na sastanku direktora Sektora za internacionalizaciju Privredne komore Srbije (PKS) Mihaila Vesovića i predsednika Privredne komore Rumunije Mihaija Darabana..

– Sa predstavnicima rumunske komore razgovarao sam i o potencijalu reke Dunav i mogućoj realizaciji velikog broja prekograničnih i regionalnih projekata. Uskoro nas očekuje i veliki srpsko-rumunski poslovni forum u Beogradu – rekao je Vesović.

On je tokom radne posete Rumuniji učestvovao na multilateralnom sastanku Karpatske inicijative, kojem su prisustvovali direktor Evrokomore Ben Buters, kao i predsednici privrednih komora Rumunije, Poljske, Ukrajine, saopštila je PKS.

Kako PKS navodi, učesnici su ukazali na važnost jačanja multilateralne saradnje i regionalnih inicijativa, a kao najvažnije teme istaknute su održivost, zaštita životne sredine i jačanje konkurentnosti ove regije.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...