PKS: Dijaspori u Štutgartu predstavljeni projekti za ulaganje

od strane | 07/02/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Privredna komora Srbije (PKS) kroz projekat „Povežimo se“ i uz podršku Generalnog konzulata Srbije u Štutgartu, organizovala je 4. i 5. februara investiciono-poslovnu konferenciju na kojoj su predstavljeni konkretni projekti za ulaganje, kao i srpske banje.

Učesnicima skupa obratili su se ambasadorka Srbije u Berlinu Snežana Janković, ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, kao i predstavnici Generalnog konzulata u Štutgartu, međunarodnih organizacija i poslovnih asocijacija.

Konferencija je okupila oko sto privrednika iz dijaspore u Nemačkoj, a do sada su krajem prošle godine uspešno organizovane dve investicione konferencije u Beču i Cirihu.

Prvog dana fokus je bio na segmentu razvoja poslovanja, posebno na mogućnostima za ulaganja u Srbiji i pronalaženju odgovarajuće poslovne saradnje između dijaspore i srpskih kompanija.

Drugog dana posebno su se razmatrali medicinski turizam i načini podrške kako bi se dijaspora vratila u Srbiju.

Na konferenciji su predstavnici PKS promovisali konkretne investicione projekte i mogućnosti ulaganja u Srbiji, kao i mogućnosti koje pružaju šest srpskih banja.

Izvor: PKS

Preporučene vesti: